: Η α΄φάση θα τρέξει τηνΤρίτη 24/8 ή την Τετάρτη 25/8, όπως ανέφερε   ο Τάκης Ρουμπής, τέως Αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄Αθήνας σε ανάρτηση του.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση:

Και η ανάρτηση του ΠΑΣΑΔ για την Α’ φάση

Αναλυτική ενημέρωση για τις προσλήψεις αναπληρωτών έκανε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων στο Facebook.

Στην ανάρτηση του ο , αναφέρει πώς η  Α’ φάση εκτιμούμε πως θα τρέξει μεταξύ 25 και 27 Αυγούστου.

Όπως έχουμε γράψει, θα συμπεριλαμβάνει τις προσλήψεις για παράλληλη στήριξη, οι οποίες θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ίσως και ελαφρώς αυξημένες.

Ασκούμε πίεση ώστε τα να τρέξουν με την Α’ φάση. Το αν θα γίνει αυτό κατορθωτό, θα φανεί στο τέλος της εβδομάδας.

Τον προβληματισμό μας καταθέτουμε εδώ, ως προς τις γενικής της Α’ φάσης, καθώς εκτιμούμε πως δε θα δοθούν όλα τα υπάρχοντα κενά με αποτέλεσμα η φάση να σπάσει στα δύο, όπως και πέρυσι.

Το εκτιμώμενο κομμένο 30% των κενών αναγκαστικά θα πάει στη δεύτερη φάση, που θα ακολουθήσει λίγες μέρες μετά και που πιθανόν θα περιλαμβάνει και τα ΖΕΠ.

Υπενθυμίζουμε ότι η ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί και πέρυσι ενώ η Α’ φάση ήταν ένας από τους παράγοντες για την κατανομή των .

Παράλληλη Στήριξη: 50% μείωση με προφορική οδηγία του υπουργείου

Όπως αναφέρει το  Συντονιστικό των αναπληρωτών-αδιόριστων εκπαιδευτικών, με προφορική οδηγία που διέρρευσε, το ΥΠΑΙΘ καλεί τις διευθύνσεις να μην δημοσιεύσουν τα κενά των παράλληλων στηρίξεων, ΕΒΠ και σχολικών νοσηλευτών βάζοντας κόφτη και ορίζοντας ότι σε κάθε σχολείο θα υπάρχουν μόνο 2 εργαζόμενοι παράλληλων στηρίξεων, ομαδοποιώντας επιπλέον τις ανάγκες σε σχολικούς νοσηλευτές και ΕΒΠ.

Για αυτό τον λόγο οι εκπαιδευτικοί καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 26/8 έξω από το υπουργείο παιδείας.

Προσλήψεις αναπληρωτών 2021: Πότε αναμένεται να «τρέξει» το σύστημα για γενική και ειδική αγωγή

: Σύμφωνα με νέα ενημέρωση των τ. αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια, την ίδια μέρα θα «τρέξει» το σύστημα για εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ

Αναλυτικότερα, σχετικά με την υπ. αριθμ. 102003/Ε4/19-8-2021 Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως, με την οποία παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 23.08.2021 η προθεσμία υποβολής -δηλώσεων προτίμησης για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), έχουμε να επισημάνουμε τα εξής μετά από ενημέρωσή μας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Α. Η εν λόγω παράταση υποβολής αιτήσεων- υποψήφιων αναπληρωτών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ εδόθη από το ΥΠΑΙΘ προς διευκόλυνση, ούτως ώστε οι υποψήφιοι αναπληρωτές να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία (πχ. σχολεία ΕΔΥ–ΣΔΕΔΥ-ΚΕΔΑΣΥ απο τις ΠΔΕ), που θα τους επιτρέψουν μια ορθότερη αίτηση-δήλωση στο .

Β. Η παράταση ΔΕΝ θα επηρεάσει τον σχεδιασμό των αναπληρωτών Α’ φάσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί, πιθανόν, στις 25 Αυγούστου 2021. Θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις στα κενά των σχολικών μονάδων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η ηλεκτρονική δήλωση επιλογής σχολείου και η τοποθέτηση των αναπληρωτών.

Γ. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι για το 2021-22 να προηγηθούν των εκπαιδευτικών όταν το σύστημα θα «τρέξει».

ΠΑΣΑΔ: Ενημέρωση για Α’ φάση προσλήψεων – Περίπου 70%

Η Α’ φάση προσλήψεων, όπως ήδη έχουμε ενημερώσει, εκτιμούμε πως θα καλύψει το 70% των δοθέντων από τις διευθύνσεις κενών, τα οποία πιθανολογούμε ότι θα κυμανθούν κοντά στο 2000 στους ΠΕ 70 και περίπου ίδιο στους ΠΕ 60, με αυξητική μάλλον τάση.

Προφανώς, μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να είναι σύμφωνοι με το παραπάνω, όταν η ανάγκη και απλή λογική το ανέτρεψαν, ως πρακτική, 6 χρόνια πριν.

Γι’αυτό, ζητάμε την κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ στην Α’ φάση!

Οι μαθητές ΠΡΕΠΕΙ να έχουν τον εκπαιδευτικό στην τάξη κι ο εκπαιδευτικός ΠΡΕΠΕΙ να είναι από νωρίς στο σχολείο του για να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί στα όσα το ίδιο το Υπουργείο του ζητά.

Όπως φαίνεται, μετά από συνεχείς πιέσεις, πολλές διευθύνσεις θα δώσουν τελικά, ως κενά και τις άδειες των νεοδιόριστων.

Παραμένουμε στην αρχική μας εκτίμηση πως ΖΕΠ και ΔΥΕΠ θα είναι εκτός Α’ φάσης.

Οι προσλήψεις ΣΜΕΑΕ θα γίνουν μάλλον με βάση τα περσινά κενά, καθώς τα νέα Τ.Ε. που ιδρύθηκαν θεωρούμε ότι δε θα περιλαμβάνονται ως κενά στην Α’ φάση.

Τι θα γίνει με τις δηλώσεις στα κενά των σχολείων

Ενημέρωση για . Ολοκληρώθηκε η . Σύμφωνα με τον Νεκτάριο Κορδή μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και Τ. αιρετός στο ΚΥΣΔΕ δυστυχώς οι δηλώσεις έγιναν χωρίς να υπάρχει γνώση όλων των κενών σε όλη την χώρα! Αντιθέτως υπήρχαν πληροφορίες ή διαρροές που προκάλεσαν μεγαλύτερη σύγχυση σε δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς!

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέχρι τις 11:59 γίνονταν αλλαγές ή και προσθήκες περιοχών από τους εκπαιδευτικούς με την ελπίδα πιο έγκαιρης πρόσληψης! Εκτιμώ ότι οι   θα γίνουν από 25-27 Αυγούστου.

Θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις στα κενά των σχολικών μονάδων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η ηλεκτρονική δήλωση επιλογής σχολείου και η τοποθέτηση των αναπληρωτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες μου τα κενά που θα δηλωθούν θα είναι όσα αντιστοιχούν στον αριθμό προσλήψεων! Για παράδειγμα αν σε μια ΔΔΕ υπάρχουν 10 κενά Φιλολόγων και γίνουν 4 προσληψεις, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα αξιολογήσουν τα κενά και η δήλωση των αναπληρωτών θα αφορά μόνο τα 4!

Έτσι και αλλά και κάλυψη μόνο συγκεκριμένων κενών κατόπιν ” Αξιολόγησης ” τους, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση αλλά και αδικίες!
Πιθανώς οι πρωτοι θα κληθούν να καλυψουν δυσκολα κενά και σε επόμενη φάση θα δοθούν τα υπόλοιπα για όσους έπονται στους !

Η δήλωση θα αφορά το σχολείο ανάληψης (με τις πιο πολλές ώρες) και όχι την ομάδα σχολείων!
Φοβάμαι ότι αν ισχύσουν οι οδηγίες αυτές θα προκαλέσουν τεράστια αναστάτωση!

Οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών πρεπει να παρέμβουν άμεσα!

Την ίδια στιγμή που γίνονται αυτά υπάρχουν ακόμα 193 εκπαιδευτικοί της προκηρυξης 1ΓΤ που αναμένουν την έκδοση των οριστικών πινάκων!

Μέσα στο υπέροχο επιτελικό μας κράτος, που είδαμε πόσο αποτελεσματικά λειτούργησε το καλοκαίρι, μπορεί να έχουμε προσλήψεις αναπληρωτών χωρίς να έχουμε τους οριστικούς πίνακες της 1ΓΤ! Και τι θα γίνει τότε με τις δηλώσεις των περιοχών;

Αλαλούμ… Απλά!

Ελπιζω κάτι προφανώς αυτονόητο!

Τέλος για να ηρεμήσουμε μάθαμε ότι το επιτελικό μας Υπουργείο που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για το ομαλό άνοιγμα των σχολείων μέσα σε νέα έξαρση της πανδημίας έχει !

Το ότι θα υπάρχουν σοβαρά κενά εκπαιδευτικών την 1η Σεπτεμβρίου μάλλον δεν εντάσσεται σε κάποιο  Επιτελικό πλάνο.

Ο Σεπτέμβρης θα πρέπει να μας βρει έτοιμους για τους μεγάλους αγώνες!

Ηλεκτρονικές τοποθετήσεις

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο προετοιμάζει την τοποθέτηση των συναδέλφων στα σχολεία με ηλεκτρονικό τρόπο.

Με ευθύνη των Διευθύνσεων θα ανέβουν τα κενά στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ, θα γίνουν ηλεκτρονικές δηλώσεις σχολείων από τους συναδέλφους και στη συνέχεια το Υπουργείο θα κάνει τις τοποθετήσεις στα σχολεία.

Απαιτούμε να δοθούν όλα τα κενά στους συναδέλφους. Τα κενά πριν τις τοποθετήσεις να δημοσιευτούν στις σελίδες των διευθύνσεων, όπως φυσικά και οι τοποθετήσεις ανά σχολείο. Δε θα επιτρέψουμε η συγκεκριμένη διαδικασία να αξιοποιηθεί από το Υπουργείο για περικοπές εκπαιδευτικών αναγκών και εν κρυπτώ διαδικασίες τοποθετήσεων των αναπληρωτών, αναφέρει ο σύλλογος Σεφέρης.

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ