1: Ο κ. Νεκτάριος Κορδής, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως η εγκύκλιος για τις και τις θα δημοσιευτεί, εκτός απροόπτου, αύριο Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021.

Η Α’ φάση των προσλήψεων να αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη του μήνα, εφόσον προηγηθεί η διαδικασία που θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Αυγούστου.

Παρά τα δημοσιεύματα εκτιμώ ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 30.000 προσλήψεις αναπληρωτών για να ξεκινήσει σχετικά ομαλά η σχολική χρονιά!

Xρονοδιάγραμμα για τους

Η έκδοση της εγκυκλίου αναμένεται τις επόμενες μέρες. Θα αφορά τις προσλήψεις  και την προθεσμία εντός της οποία θα προχωρήσουν σε , σύμφωνα με πληροφορίες του iPaidia.gr.

Ο προγραμματισμός του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του iPaidia.gr είναι  την εβδομάδα 23-29 Αυγούστου να προχωρήσει η προσλήψεων αναπληρωτών, ώστε αρχές Σεπτέμβρη να έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των κενών στα σχολεία.

Πρόβλεψη για τρίμηνες συμβάσεις

Όπως και πέρσι, το σύστημα τοποθέτησης αναπληρωτών προβλέπει πρόσληψη αναπληρωτών με ολιγόμηνη σύμβαση, τουλάχιστον .

Παρά τις αντιδράσεις που είχαν υπάρξει από τους εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας επαναλαμβάνει την τακτική για την κάλυψη έκτακτων κενών που μπορεί να δημιουργηθούν από την πανδημία.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ