: Σύμφωνα με νέα ενημέρωση των τ. αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια, την ίδια μέρα θα «τρέξει» το σύστημα για εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ

Αναλυτικότερα, σχετικά με την υπ. αριθμ. 102003/Ε4/19-8-2021 Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως, με την οποία παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 23.08.2021 η προθεσμία υποβολής -δηλώσεων προτίμησης για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), έχουμε να επισημάνουμε τα εξής μετά από ενημέρωσή μας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Α. Η εν λόγω παράταση υποβολής αιτήσεων- υποψήφιων αναπληρωτών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ εδόθη από το ΥΠΑΙΘ προς διευκόλυνση, ούτως ώστε οι υποψήφιοι αναπληρωτές να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία (πχ. σχολεία ΕΔΥ–ΣΔΕΔΥ-ΚΕΔΑΣΥ απο τις ΠΔΕ), που θα τους επιτρέψουν μια ορθότερη αίτηση-δήλωση στο .

Β. Η παράταση ΔΕΝ θα επηρεάσει τον σχεδιασμό των αναπληρωτών Α’ φάσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί, πιθανόν, στις 25 Αυγούστου 2021. Θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις στα κενά των σχολικών μονάδων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η ηλεκτρονική δήλωση επιλογής σχολείου και η τοποθέτηση των αναπληρωτών.

Γ. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι για το 2021-22 να προηγηθούν των εκπαιδευτικών όταν το σύστημα θα «τρέξει».