: Ο Διονύσης και η Φωτεινή είναι δυο από τους μαθητές που αν και αρίστευσαν λόγω της  δεν μπορούν να μπουν στη σχολή πρώτης προτίμησής τους.

Μιλώντας στο Kontra και την Αναστασία Γιάμαλη, ο Διονύσης που αν και αρίστευσε δεν μπορεί να μπει στην Αρχιτεκτονική του , δήλωσε απογοητευμένος από την απάντηση που έδωσε μέσα στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως όταν ο Αλέξης Τσίπρας διάβασε την επιστολή του αριστούχου μαθητή και της ζήτησε να του απαντήσει.

«Με μεγάλη μου έκπληξη άκουσα την απάντηση και απογοητεύτηκα. Μάλλον η κ. Κεραμέως δεν γνωρίζει τι αλλαγές έχει επιφέρει στο εκπαιδευτικό σύστημα» είπε ο Διονύσης επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας τους αιφνιδίασε αφού προχώρησε σε δομικές αλλαγές είκοσι ημέρες πριν από τις .

Και όπως είπε μέσα σε αυτές τις είκοσι ημέρες έπρεπε να αναπληρώσουν προετοιμασία 1,5 έτους στο γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο, τη στιγμή που τα σχολεία ήταν κλειστά και αυτά τα μαθήματα πρέπει να γίνονται μόνο δια ζώσης.

Παράλληλα όπως είπε δεν έχουν όλοι οι μαθητές τη δυνατότητα να κάνουν φροντιστήριο ή ιδιαίτερο και σε αυτά τα μαθήματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Φωτεινή που αν και συγκέντρωσε 21.950 βλέπει το όνειρό της για την εισαγωγή της στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ να συντρίβεται για μόλις 0,3 μόρια που της υπολείπονται από το βαθμό που πήρε στο ελεύθερο σχέδιο.

«Μας πρόδωσαν» λέει η αριστούχος των επισημαίνοντας τον παραλογισμό του συστήματος που εισήγαγε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με μαθητές που έγραψαν έως και 5.000 μόρια λιγότερα από εκείνην να μπορούν να μπουν στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ από την οποία εκείνη κόπηκε.