– Αποτελέσματα πανελληνίων: Tην επόμενη εβδομάδα τελειώνει η αγωνία των υποψηφίων για την εισαγωγή στα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΘΝΟΣ, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας , το αναμένεται ν΄ ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ονόματα των επιτυχόντων σε κάθε τμήμα .

Αυτές τις ημέρες η αγωνία των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους έχει κορυφωθεί, καθώς φέτος είναι μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, όσον αφορά στην εκτίμηση για την πορεία των βάσεων εισαγωγής.

Από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι αυτήν τη στιγμή στη διάθεσή μας, φαίνεται ότι το 2019, όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής, θα έχουμε εκπλήξεις και ανατροπές, με δεδομένο ότι για πρώτη φορά δεν υπάρχουν ΤΕΙ στο μηχανογραφικό δελτίο και επιπλέον οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επιλέξουν και κάποιο από τα 100 και πλέον νέα τμήματα.
Ειδικά αυτή η παράμετρος θα φέρει πολλές εκπλήξεις, καθώς δεν ξέρουμε εάν οι υποψήφιοι επέλεξαν αυτά τα νέα τμήματα ή τα «φοβήθηκαν», καθώς για πάρα πολλά δεν γνώριζαν ούτε τα στοιχειώδη, όπως, για παράδειγμα, το περιεχόμενο σπουδών τους, τα επαγγελματικά δικαιώματα κ.λ.π.

Για φέτος όλα τα στοιχεία οδηγούν, πάντως, στο συμπέρασμα ότι σε γενικές γραμμές θα έχουμε πτώση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ . Φυσικά αυτό δεν θα ισχύσει για όλες τις σχολές, οι οποίες οδηγούν στην ασφάλεια του δημόσιου τομέα, όπως οι Στρατιωτικές, αφού η παρατεταμένη οικονομική κρίση τρομάζει τη νέα γενιά, η οποία αναζητά τρόπους προκειμένου να εξασφαλίσει το μέλλον της .

Μετά την , πάντως, θα αρχίσει ένας νέος μαραθώνιος για τους καινούργιους φοιτητές, καθώς θα πρέπει να επιδοθούν στον αγώνα για την , ενώ οι υπόλοιποι, θα περιμένουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ώστε να πάρουν την πολυπόθητη κοντά στον τόπο κατοικίας τους, η οποία συνήθως είναι μία χρονοβόρα διαδικασία .

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του ONE TV

Τελευταίες ειδήσεις για