Σχολεία: Tο μεγάλο «στοίχημα» της κυβέρνησης και ο φόβος των ειδικών

Σχολεία: Tο μεγάλο «στοίχημα» της κυβέρνησης και ο φόβος των ειδικών

: Τα Λύκεια είναι τα μόνα ανοικτά σχολεία αυτήν την περίοδο. Οι υπόλοιποι μαθητές συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση, τουλάχιστον μέχρι τις 23 Απριλίου, τελευταία ημέρα πριν τις πασχαλινές διακοπές.

Υπενθυμίζουμε ότι η Νίκη Κεραμέως  δήλωσε πως μεγάλος στόχος είναι το άνοιγμα σχολείων όλων των βαθμίδων στις 10 Μαΐου με δια ζώσης παρουσία, ωστόσο αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη ημερομηνία μοιάζει πολύ μακρινή για να θεωρηθεί «πράσινη» και ασφαλής.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, το με μαθητές μικρότερης ηλικίας θεωρείται παρακινδυνευμένο και φυσικά ανά πάσα ώρα και στιγμή υπάρχει ο φόβος για αναζωπύρωση κρουσμάτων.

Τα Λύκεια συνεχίζουν τη δια ζώσης λειτουργεία με ένα ρίσκο, καθώς οι μαθητές υποβάλλονται σε κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν τα αποτελέσματα που δηλώνονται είναι πραγματικά ή τα τεστ έχουν γίνει με το σωστό τρόπο για να βγάλουν το αποτέλεσμα που δηλώνεται.

Ο μεγάλος φόβος των λοιμωξιoλόγων προφανώς είναι η διασπορά του ιού σε οικογένειες, όπως είχε συμβεί στο προηγούμενο άνοιγμα των σχολείων το φθινόπωρο.

Να σημειωθεί πως η πλειοψηφία των παιδιών του , αν και εφόσον νοσήσουν στην πλειοψηφία τους είναι ασυμπτωματικά και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μεταφορά του ιού στα σπίτια τους.

Αν η αποσυμπίεση στο Σύστημα Υγείας συνεχιστεί με το ρυθμό που κυλάει τώρα, τότε κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως στις 10 Μαΐου θα είμαστε σε κατάσταση που θα επιτρέπει τόσο μεγάλα ρίσκα.

Με δεδομένη, ωστόσο την οριστική άρση του στις 14 Μαΐου λόγω ανοίγματος του τουρισμού, τότε η πιθανότητα ανοίγματος συγκεντρώνει μεν πολλές πιθανότητες, με άγνωστα όμως τα μέτρα που θα ισχύσουν για την ασφάλεια εκπαιδευτικών και παιδιών.

Περιττό να αναφέρουμε πως η μεγάλη αγωνία χιλιάδων γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών και του Υπουργείου Παιδείας είναι οι .

Το Υπουργείο και η Νίκη Κεραμέως δεν συζητάνε καν την πιθανότητα μη ομαλής διεξαγωγής τους τον Ιούνιο, κάτι το οποίο έχει υπογραμμιστεί με κάθε πιθανό και… απίθανο τρόπο προς τους λοιμωξιολόγους.

Οι πιθανότητες να αλλάξει το παραμικρό σε ό,τι αφορά τις Πανελλήνιες 2021 είναι απειροελάχιστες και φυσικά θα διεξαχθούν με μάσκες, αποστάσεις και ανοιχτά παράθυρα σε κάθε αίθουσα.

Η απόλυτη σύγχυση για μετακινήσεις το Πάσχα, self test, εστίαση, άνοιγμα σχολείων

Lockdown: Τι θα γίνει τελικά με σχολεία, εκκλησίες, μετακινήσεις

Κεραμέως: Πότε ανοίγουν όλα τα σχολεία- Τι είπε για self test, Πανελλήνιες 2021, voucher 200 ευρώ

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !