Τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις, πότε ανοίγουν τα σχολεία (ημερομηνία)

Τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις, πότε ανοίγουν τα σχολεία (ημερομηνία)

Το άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων πάει σύμφωνα με πληροφορίες για 10 Μαΐου εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν παρουσιάσουν επεδείνωση και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ενώ δεδομένη είναι και η βούληση του υπουργείου Παιδείας να ανοίξουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Το ορατό για την ώρα σενάριο είναι το άνοιγμα των σχολείων για τις υπόλοιπες βαθμίδες την 10η Μαΐου με κλειδί το self test που φαίνεται να κεδίζει το στοίχημα για την ώρα στα λύκεια της χώρας.
Παράλληλα στο μέτωπο των στο τέλος του έτους φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις προαγωγικές εξετάσεις. Χωρίς να υπάρχουν επίσημες αποφάσεις, για ευνόητους λόγους και σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι ούτε φέτος θα γίνουν προαγωγικές στα γυμνάσια και στα λύκεια. Σε αυτή την περίπτωση η αξιολόγηση θα γίνει με τους βαθμούς των τετραμήνων.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως,  υποστήριξε στον ΣΚΑΪ, οτι το θέμα είναι υπό συζήτηση. «Οι σχετικές αποφάσεις πέρυσι ανακοινώθηκαν αργότερα» τόνισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα πιθανώς θα κλείσει σε δυο εβδομάδες από σήμερα, ίσως αμέσως μετά την Κυριακή του .

«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα Γυμνάσια, πότε θα ανοίξουν, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις εν ευθέτω χρόνω» συμπλήρωσε

ενώ και οι εκπαιδευτικοί έχουν πάγιο αίτημα να μη γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις και σε κάθε περίπτωση να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων.

Σχολεία: Τα ευτράπελα και οι περιπέτειες με τα self test

Self test: Τι ανησυχεί τους ειδικούς

Πανελλήνιες 2021  Τσούχλος: 30.000 παιδιά εκτός πανεπιστημίων

Πανελλήνιες 2021: Κραυγή αγωνίας από μαθητές – Ζητούν άμεσα το άνοιγμα φροντιστηρίων

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !