Για πρώτη φορά φέτος πρώτα θα διεξαχθούν οι απολυτήριες εξετάσεις και μετά οι – 7 Ιουνίου οι πανελλαδικές, 11 Μαΐου οι

Για πρώτη φορά φέτος πρώτα θα διεξαχθούν οι απολυτήριες εξετάσεις και μετά οι Πανελλαδικές. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν οι καθηγητές, οι μαθητές θα πρέπει πρωτίστως να συγκεντρωθούν στη μελέτη για τα μαθήματα των Πανελλαδικών.

Με σημαντικότερη αλλαγή τη μετάθεση της ημερομηνίας τον Ιούνιο, το φετινό σχολικό έτος για τα Λύκεια είναι ένα από τα πιο σύντομα των τελευταίων ετών, με τα σχολεία να κλείνουν στις 9 Μαΐου. Δύο μέρες μετά ξεκινούν οι , ενώ οι μαθητές θα έχουν περίπου 10 μέρες «διάλειμμα» μεταξύ των δύο εξεταστικών διαδικασιών.

Τα μαθήματα στα λύκεια θα τελειώσουν στις 9 Μαΐου και οι απολυτήριες εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 1 έως και τις 26 Μαΐου, ενώ οι προαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ 11 Μαΐου και 2 Ιουνίου. Στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στα ΕΠΑΛ και μία ημέρα μετά στις 7 Ιουνίου θα αρχίσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για του υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου. Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιουνίου.

Φέτος, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο εξεταστική περίοδος για τους μετεξεταστέους της Γ’ τάξης, παράλληλα με εκείνες των υπόλοιπων τάξεων των Γενικών Λυκείων.

Επίσης, για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις, για όσους, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας ή θανάτου απουσίασαν τον Ιούνιο.