: Ανακοίνωση εξέδωσαν τα 15μελή συμβούλια ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ελλάδος αναφορικά με την

 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθηκαν 2 αιτήσεις ακύρωσης από 95 μαθητές , κάποιοι εκ των οποίων είναι ανήλικοι και ως εκ τούτου εκπροσωπούνται από τους γονείς τους, καθώς επίσης και αίτηση αναστολής που υπογράφουν 46 μαθητές και γονείς ανήλικων μαθητών που φοιτούν στην Γ’ Λυκείου .

 Τόσο η αίτηση ακύρωσης, όσο και η αίτηση αναστολής στρέφονται κατά της Υπουργού Παιδείας, των διατάξεων των άρθρων του νόμου 4777/2021, οι οποίες θεσμοθετούν την (ΕΒΕ), της απόφαση που ρυθμίζει την (ΕΒΕ) αλλά και κατά κάθε προηγούμενης ή επόμενης πράξης ή παράλειψης της διοίκησης. 

         Υστέρα από ένα εξάμηνο αγώνα και ενώ είχαμε διαβεβαιώσεις, για την δικαίωση των αιτημάτων μας και την εξαίρεση μας από την , αναγκαστήκαμε να ακολουθήσουμε το μοναδικό δρόμο που μας έμεινε ανοικτός. Τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Φυσικά κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο για εμάς εάν δεν υπήρχε η ουσιαστική στήριξη από το  ΜΕΡΑ 25.

          Οι επιστολές μας τόσο προς τον Πρωθυπουργό, όσο και προς την αρμόδια Υπουργό έμειναν αναπάντητες. Εξάλλου καμία πειστική απάντηση δεν υπάρχει στην εύλογη ερώτηση μας: «Πως είναι ποτέ δυνατόν να θεωρήσει κανείς ότι έχουμε ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ύστερα από 8 ώρες δουλειάς και 5 ώρες μαθήματος, χωρίς φροντιστήριο;»

Για την δωρεάν εκπαίδευση τέθηκαν κριτήρια εισαγωγής . Στα ιδιωτικά κολλέγια όμως, αν έχει κανείς να πληρώσει, δεν υπάρχει κανένα κριτήριο εισαγωγής.

Αλήθεια γιατί η κυβέρνηση, που διαρρηγνύει τα ιμάτια της για το «υπέροχο» νομοθέτημα της δεν θέτει κριτήρια εισαγωγής και στα ιδιωτικά κολλέγια;

Αλλά γιατί να κάνει κάτι τέτοιο …

«Εμπόρευμα η Παιδεία και πελάτες της εμείς…»