: Το για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ – Τα ειδικά μαθήματα για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι ξεκινούν στις 7/6/2017 για τα ΓΕΛ με το μάθημα της Νεοεληνικης Γλώσσας και για τα ΕΠΑΛ στις 6/6/2017

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας το πρόγραμμα των έτους 2017, με τα:
1. μαθήματα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων
2. μαθήματα ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας
3. ειδικά μαθήματα των υποψηφίων για εισαγωγή στα οικεία τμήματα καθώς και τον ορισμό προθεσμίας υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

Tο πρόγραμμα διεξαγωγής των των μαθημάτων της Γ΄ τάξης ημερήσιων και της Δ΄ τάξης εσπερινών Γενικών Λυκείων έτους 2017, ως ακολούθως:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Α 2. Καθορίζουμε το πρόγραμμα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθημάτων της Γ΄ τάξης ημερήσιων και Δ΄ τάξης εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας έτους 2017, ως ακολούθως:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Α 3. Καθορίζουμε το πρόγραμμα των εξετάσεων των των υποψηφίων για εισαγωγή σε Τμήματα Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και των Σχολών Τουριστικής Εκπ/σης, για τα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα, ως ακολούθως:

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :

μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.,

μέχρι τις 14.30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.00 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

– των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,

– των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,

– του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

 

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για τις θα εισαχθούν 70.726 υποψήφιοι, καθώς πέρυσι είχαν περάσει 69.900 απόφοιτοι Λυκείου.

Στην ίδια απόφαση περιλαμβάνονται και όλες οι σχολές που θα υπάρχουν στο

Τελικά το υπουργείο Παιδείας μετά τις οξύτατες αντιδράσεις γονέων και υποψηφίων εξέδωσε νέα απόφαση ένα μήνα μετά την πρώτη απόφασή του, σύμφωνα με την οποία μείωνε τον αριθμό των εισακτέων σε σχέση με πέρυσι, στους 69.500.

Η μείωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια στο σύνολο των τμημάτων με την προηγούμενη Υπουργική Απόφαση ήταν 1.795 θέσεις ενώ η αύξηση στο σύνολο των τμημάτων ήταν 790 θέσεις.

Δείτε τους εισακτέους στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ ανά σχολή, που περιλαμβάνονται στη Υπουργική Απόφαση για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Τα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τον Σεπτέμβρη θα γίνουν και επαναληπτικές εξετάσεις για όσους λόγω σοβαρού προβήματος υγείας δεν κατάφεραν να παραστούν στις εξετάσεις του Ιουνίου

Εισακτέοι ανα σχολή αναλυτικά

Εκτιμήσεις για

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ