Οι διαδικασίες των μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/07/2020 - 12:12 | Author: Newsroom Ipaidia

: Μετά και την αποστολή,χθες, της πρόσκλησης δήλωσης περιοχών, στο εθνικό τυπογραφείο για δημοσίευση, οι διαδικασίες των στην ,μπαίνουν στην τελική ευθεία.Οι συνολικοί μόνιμοι διορισμοί είναι 1817 για την ΠΕ(1524Δάσκαλοι και 289 Νηπιαγωγοί). και 1642 για την ΔΕ.

του Δημήτρη Μπράτη

Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν είναι οι εξής:
1.Αμέσως μετά την δημοσίευση της πρόσκλησης θα ανοίξει το σύστημα και θα κληθούν να υποβάλουν,μέσα σε επτά ημέρες, δήλωση περιοχών όλοι όσοι περιλαμβάνονται στους κύριους πίνακες ειδικής αγωγής. Στην πρόσκληση θα αναφέρονται και τα κενά της κάθε περιοχής(τα κενά που θα καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς ,όχι όλα. Στους δασκάλους καλύπτεται το 98% των κενών θέσων που έχουν δοθεί και στους νηπιαγωγούς το 72%).Οι δηλώσεις αυτές αφορούν ΜΟΝΟ στους ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.Για την πρόσληψη αναπληρωτών θα ακολουθήσει άλλη πρόσκληση.
2.Στη συνέχεια,μόλις λήξει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, θα "τρέξει" το σύστημα και μέσα σε δυο ή τρεις μέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα όσων διορίζονται και η περιοχή διορισμού τους. Δηλαδή,μέσα σε ένα δεκαήμερο από τότε που θα ανοίξει το σύστημα θα ανακοινωθούν τα ονόματα.


Τα ονόματα όσων διορίζονται ακολούθως θα δημοσιευθούν σε ΦΕΚ.
3.Οι νεοδιοριζόμενοι θα αναλάβουν-σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις-υπηρεσία την 1η του Σεπτέμβρη.
4.Η τόποθέτησή τους σε σχολεία ,την πρώτη χρονιά, είναι προσωρινή(σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν4653/20 ,που τροποποίησε το άρθρο 62 του Ν4589/19) και γίνεται με απόφαση του Δντή Εκπαίδευσης,ύστερα από πρόταση του υπηρεσιακού συμβουλίου(ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ).Οι νεοδιόριστοι παίρνουν οργανική θέση κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων του επόμενου έτους.
5.Οι νεοδιόριστοι παραμένουν στην περιοχή του πρώτου διορισμού υποχρεωτικά για μια διετία(άρθρο 62 του Ν4589/19 και άρθρο 66 του Ν4653/20). Κάθε μετακίνηση(μετάθεση ή απόσπαση ) στο διάστημα της διετίας απαγορεύεται.Καταργείται κάθε γενική ή ειδική διάταξη που προβλέπει κάτι διαφορετικό.
6.Όποιος δεν αναλάβει υπηρεσία ή παραιτηθεί μέσα σε ένα χρόνο από τη δημοσίευση των ονομάτων στο ΦΕΚ αποκλείεται από όλες τις διαδικασίες διορισμού το τρέχον και τα επόμενα δυο σχολικά έτη(άρθρο 58 του Ν4653/20).
7. Όλοι οι νεοδιόριστοι υποχρεούνται να υπηρετήσουν στην για μια πενταετία.

Μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικών, δηλώσεις περιοχών, προσλήψεις αναπληρωτών 2020

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: