Αλλαγές στις οποίες ο ΕΟΠΥΥ θέλει να προβεί από 1 Ιανουαρίου 2017 στην παροχή κάλυψης των δαπανών της ειδικής αγωγής.

Μέχρι τώρα η κάλυψη των δαπανών γινόταν από τον ΕΟΠΠΥ προς τους ασφαλισμένους γονείς προσκομίζοντας οι γονείς τις αποδείξεις και μετά από 2 με 6 μήνες γινόταν η πληρωμή.
Στις 23-12-2016 ο ΕΟΠΠΥ κάλεσε τους παρόχους υπηρεσιών ειδικής αγωγής, σε δημόσια διαβούλευση συνολικής διάρκειας 4 ημερών, για τις αλλαγές του συστήματος και να υπογράψουν συμβάσεις μεταξύ τους, οι οποίες θα αποτελούν προϋπόθεση για την κάλυψη των δαπανών ειδικής αγωγής.
Αυτό θα ήταν θεμιτό και ευπρόσδεκτο, εφόσον οι όροι που έθετε ο ΕΟΠΥΥ ήταν προς κατεύθυνση βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, όμως ο τρόπος με τον οποίο ο ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να αλλάξει την παροχή υπηρεσιών υποβαθμίζει κ’ άλλο την ουσιαστική ποιότητά τους
– Μειώνει τα ποσά αποζημίωσης για τις θεραπείες
– Μειώνει διάρκεια των θεραπευτικών συνεδριών
– Πληρώνει τα κέντρα μετά από 3 μήνες το λιγότερο.
– Αφήνει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για περικοπές στο γενικό κονδύλι για την ειδική αγωγή.
Αυτήν τη στιγμή όλοι οι πάροχοι είναι αποφασισμένοι να μην δεχτούν να προβούν σε συμβάσεις με τον ΕΟΠΠΥ.
Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά μας θα μείνουν χωρίς συνεδρίες ή οι γονείς θα πρέπει να επωμιστούν όλο το ποσό για τις συνεδρίες των παιδιών τους.
Τα παιδιά με “ειδικά” χαρίσματα πρέπει επιτέλους να βοηθηθούν σωστά έτσι ώστε να μπορέσουν μελλοντικά να συμμετάσχουν ισότιμα ως πολίτες αυτού του κράτους.
Εμείς οι γονείς με παιδιά που χρειάζονται υπηρεσίες ειδικής αγωγής είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για τα παιδιά μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!
Με εκτίμηση
Οι γονείς
Κολοσκόπη Αναστασια
Κατσανιώτη Πολυτίμη
Κουταβά Κατερίνα
Χαραλαμπάκης Δημήτρης
Λακιώτη Χαρά
Παπαποστόλου Ρένα
Μανουσάκη Όλγα
Οκτωράτου Τανια