Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταδικάζει την απαράδεκτη στάση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Αττικής απέναντι στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης», Α’ Αθηνών, Αμαρουσίου και Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» κατά την παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, Τετάρτη 20/5, με θέμα τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στα ΚΕΣΥ.

ΑΣΕ

Μέλη των Δ.Σ. των παραπάνω Συλλόγων, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για να διαμαρτυρηθούν για την υποστελέχωση των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και να απαιτήσουν να μη γίνει καμία αναγκαστική μετακίνηση προσωπικού από τα ειδικά σχολεία στα ΚΕΣΥ για την διενέργεια αξιολογήσεων και την κάλυψη λειτουργικών αναγκών. Θυμίζουμε πως το τελευταίο διάστημα Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, μετακινούν υποχρεωτικά συναδέλφους στα ΚΕΣΥ τα οποία με ευθύνη των κυβερνήσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό!

Η απαράδεκτη στάση του Περιφερειακού Δ/ντή να αρνηθεί να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των τεσσάρων Συλλόγων επιμένοντας να δεχτεί μόνο έναν (!!) για λόγους υγιεινής και ταυτόχρονα η παρουσία ισχυρής δύναμης των ΜΑΤ που ανέλαβε μάλιστα και τις συνεννοήσεις ανάμεσα στα σωματεία και τον ίδιο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εκπαιδευτικών.

Αντί να συναντηθεί ο Περιφερειακός Δ/ντής με τους εκπαιδευτικούς και να ακούσει τα δίκαια αιτήματά τους, προτίμησε να καλέσει τις δυνάμεις καταστολής που απείλησαν τους εκπαιδευτικούς με προσαγωγές και συλλήψεις!! Στράφηκε εναντίον των εκπαιδευτικών που διεκδικούσαν με τη σημερινή κινητοποίηση τη στελέχωσή των ΚΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό και την κάλυψη των αναγκών των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες!

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να καταδικάσουν αυτή τη στάση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Αττικής, να συσπειρωθούν στους Συλλόγους και να δυναμώσουν τον αγώνα για ουσιαστικά μέτρα για τον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, για μόνιμους μαζικούς διορισμούς.

Δε θα επιτρέψουμε την αναγκαστική διάθεση εκπαιδευτικών και ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ, χωρίς δική τους δήλωση.

Συνεχίζουμε μαχητικά με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας, με συμμετοχή στα πρωτοβάθμια Σωματεία για να καταργηθεί εδώ και τώρα συνολικά η κατάπτυστη τροπολογία για τις κάμερες στα σχολεία, για να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιλαϊκό – αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία!