: Συνολική ενημέρωση από τον για , , , , – Μετά και τις σημερινές επαφές ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει:

Τάξεις Υποδοχής
Όπως γνωρίζετε ήδη οι 630 ΤΥ  (Πάνω από 200 στην Αττική) πρέπει να έχουν ιδρυθεί μέχρι την Πέμπτη προκειμένου αυτές να ενταχθούν πλήρως στην Α’ φάση προσλήψεων. Είναι λογικό λοιπόν να περιμένουμε απ τις Περιφέρειες να κινηθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί αυτές θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο.
Θ’ ακολουθήσει και Β’ φάση που τοποθετείται Οκτώβρη-Νοέμβρη.

Και οι προσλήψεις στις γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν στην Α’ φάση κι αυτό θα εξαρτηθεί από την έγκριση των αντίστοιχων κονδυλίων του προγράμματος η οποία πάντως αναμένεται μέχρι την Παρασκευή.

Με την περσινή λογική η κάλυψη των κενών της Ειδικής και παραπλήσια τα νούμερα αφού τα κονδύλια δεν έχουν αυξηθεί σημαντικά.
Στην παράλληλη θα ισχύσει ό,τι και πέρυσι με το 60% να γίνεται προσπάθεια να δοθεί κι αυτό στην Α’ φάση ενώ το 40% από 1/11 και μετά.

Υπάρχει η προσπάθεια, για πρώτη φορά, η πρώτη φάση προσλήψεων να τα περιλαμβάνει όλα και να είναι μεγάλη με κάλυψη όλων των αιτημάτων Γενικής και ειδικοτήτων ενώ ημερολογιακά αυτή τοποθετείται, αν όλα πάνε καλά, μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Οι υπερωρίες πληρώνονται πλέον από τον κρατικό οπότε δεν πρέπει να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις.
Η ένταξη μας στην ΕΑΠ (το αίτημα είναι απ’ τον Γεναρη του ’18) θα γίνει όταν η αρχή μπορέσει να μας κάνει δεκτούς. Αυτή τη στιγμή λείπει το θεσμικό πλαίσιο που θα της το επέτρεπε. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι δική της απόφαση.