: Ο  μίλησε «στο Κόκκινο» για την αγωγή της υπουργού Παιδείας κατά των εκπαιδευτικών μετά την απόφαση τους για απεργία αποχή.

Τι δήλωσε ο κ. Φίλης

«Αναμενόμενο ήταν. Το έχει ξανακάνει η . Αυτά είναι ζητήματα που δεν λύνονται με δικαστικές αποφάσεις. Είναι ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του σχολείου. Είναι μια οιονεί ποινικοποίηση των εκπαιδευτικών προβλημάτων από την πλευρά της κυβέρνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «θα δούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης, ωστόσο είναι νόμιμη η απεργία-αποχή. Εμείς είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών. Έχουμε πει πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα ‘σβήσει ‘ όλες τις αντισυνταγματικές συνέπειες που προκύπτουν σε βάρος των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο αυτό, εάν δηλαδή δεν λάβουν μέρος στην αξιολόγηση. Να μην φοβηθούν και να αγωνιστούν».

Επανέλαβε επίσης τις επικρίσεις του κατά τις κυβέρνησης, που τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων ανάμεσα στους νεοναζί και το αντιφασιστικό κίνημα. «Όσα συνέβησαν στην με την εμφάνιση και τη βία που άσκησαν σε φοιτητές και μαθητές χρυσαυγίτικοι και ακροδεξιοί πυρήνες δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Μπορεί να λάβει διαστάσεις αν δεν χτυπηθεί άμεσα. Είναι μια στάση που ευνοεί την επέκταση τέτοιων συμπεριφορών από την μεριά της ακροδεξιάς.

«Σήμερα ο κ. Συρίγος πήγε πιο πέρα. Είπε πως δεν είδε βία από μέσα αλλά έξω από το σχολείο. Δηλαδή από τους μαθητές και τους φοιτητές. Η κυβέρνηση το κάνει γιατί ψαρεύει ψήφους στο βάλτο της ακροδεξιάς. Όπως και στην περίπτωση Μπογδάνου που δεν έκανε τίποτε μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των νηπίων έτσι και τώρα το υπουργείο Παιδείας δεν έκανε τίποτε. Προτίμησε να τηρήσει ίσες αποστάσεις. Οι ακροδεξιές αντιλήψεις αντιμετωπίζονται στο δρόμο από τους δημοκρατικούς πολίτες», κατέληξε ο Ν. Φίλης.