Καμία δυτική χώρα δεν είχε εφαρμόσει κάποιο αντίστοιχο μέτρο. Σε ποιά χώρα θα δικαιούνται οι γυναίκες περιόδου.

Αυτό έρχεται, όπως φαίνεται, να ανατρέψει η με ένα νέο μέτρο που θα δίνει τη δυνατότητα στις εργαζόμενες να λείπουν ως και 3 μέρες από την δουλειά τους για λόγους περιόδου.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας αναμένεται να ψηφίσει για το συγκεκριμένο μέτρο την επόμενη εβδομάδα. Το μέτρο αυτό είναι μέρος ενός γενικότερου πλάνου στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και άλλοι παράμετροι όπως το δικαίωμα μιας γυναίκας να λείψει από την εργασία της σε περίπτωση έκτρωσης, ενώ, η Ισπανία σκοπεύει επίσης να κάνει άρση της γονικής άδειας για τις εκτρώσεις στις ηλικίες των 16 και των 17.

«Αν κάποιος έχει κάποια αδιαθεσία με παρόμοια συμπτώματα, είναι δεδομένο ότι προσωρινά έχει δυσκολία, επομένως, το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και με την περίοδο, να υπάρχει η δυνατότητα για μια γυναίκα που βιώνει πολύ επίπονη περίοδο, να μπορεί να μείνει σπίτι», σημειώνει η Άντζελα Ροντρίγκεζ, από το Υπουργείο Ισότητας και κατά της Φυλετικής Βίας της Ισπανίας.

Το νέο μέτρο που θέλει να εφαρμόσει η Ισπανία είναι πολύ σημαντικό, μιας και πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους υποφέρουν από συμπτώματα όπως οξύ πόνο, κράμπες, δυσμηνόρροια, πονοκέφαλο, ακόμα και διάρροια.

Με πληροφορίες από την Daily Mail.