: Ο διαγωνισμός για τις θα γίνει τον Φεβρουάριο – Να καλύψει κενά σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες για το 2022 και 2023, με ενιαίο διαγωνισμό, επιθυμεί το υπουργείο Εσωτερικών .

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχετικός ο διαγωνισμός υπό τον θα γίνει τον Φεβρουάριο και με βάση τον σχεδιασμό μέχρι τον Απρίλιο της επόμενης χρονιάς ώστε να καλυφθούν τα κενά στα υπουργεία που υπάρχει ανάγκη.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης είχε σημειώσει το προηγούμενο διάστημα ότι θα καταγράφονται κάθε χρόνο οι ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών και στη συνέχεια θα πραγματοποιείται ένα ενιαίος γραπτός Πανελλήνιος διαγωνισμός υπό τον .

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, συνολικά ο διαγωνισμός θα αφορά 4.500 θέσεις και θα διεξαχθεί όπως ήδη αναφέρθηκε τον Φεβρουάριο.

Πάγωμα όπου δεν γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σχέδιο με πρωτοβουλίες εξοικονόμησης ενέργειας, που θα έχουν στόχο να εξοικονομηθούν περί τις 10 TWh κατανάλωσης φυσικού αερίου από τις περίπου 70 TWh που είναι η συνολική κατανάλωση (50 TWh η κατανάλωση της ηλεκτροπαραγωγής).

Η αρχή αναμένεται να γίνει από τον δημόσιο τομέα, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος κατά 10% σε σχέση με το 2019. Ωστόσο, καθώς διαπιστώνεται ότι τα μέτρα αυτά δεν φαίνεται να αποδίδουν τα αναμενόμενα και η ανταπόκριση των φορέων του δημοσίου είναι μάλλον απογοητευτική, εξετάζεται να υπάρξουν κυρώσεις για όσους δεν συμμορφώνονται.

Οι ποινές για τους φορείς που δεν επιτυγχάνουν τους ενεργειακούς στόχους ή δεν θα εφαρμόσουν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, θα περιλαμβάνουν σύμφωνα με πληροφορίες, και το πάγωμα των προσλήψεων.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ