: Η κυριαρχίας της έχει φέρει στο «τραπέζι» της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας το άνοιγμα των σχολείων.

Με rapid test το άνοιγμα τους;

Οι γονείς αντιδρούν αφού ανησυχούν πως η μετάλλαξη θα κυριαρχήσει στα και η διασπορά ανάμεσα στους μαθητές βγει εκτός ελέγχου.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν και οι φωνές των ειδικών που κάνουν λόγο για παράταση μίας εβδομάδας στις διακοπές των μαθητών, καθώς η αποκλιμάκωση στους αριθμούς των μολύνσεων, που καταγράφονται, θα αργήσει. Ενώ ακόμα πιο δύσκολα αναμένονται τα πράγματα, αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη για ακόμα και 60.000 ημερησίως στις 20 του μήνα.

Στην κυβέρνηση αν και επιθυμούν τα σχολεία να ανοίξουν, όπως είναι προγραμματισμένο, στις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο οι ειδικοί ανοίγουν και πάλι τη συζήτηση για αναθεώρηση του πλαισίου λειτουργίας των σχολικών τάξεων, με την επιτροπή, όπως ανέφερε σήμερα ο καθηγητής Μικροβιολογίας κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος, να συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας, ωστόσο, σήμερα στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μάκρη ανέφερε ότι έχουμε δέκα ήμερες μπροστά μας για να αξιολογηθούν τα δεδομένα, ενώ ο προγραμματισμός και η διάθεση της κυβέρνησης είναι τα να ανοίξουν στις 10 Ιανουάριου με τα πρωτόκολλα που θα εισηγηθούν οι ειδικοί. Η κ. Μακρή ανέφερε επίσης ότι τα πρωτόκολλα που είχαμε μέχρι τώρα απέδωσαν. Η υφυπουργός δήλωσε ότι από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, έκλεισαν 200 τμήματα στα περίπου 81.000.

Ενώ, επεσήμανε ότι ενδεχομένως η έναρξη των σχολείων θα μπορούσε να γίνει με ένα .