– Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (Π.Ε.Α.Δ.) αναφορικά με τις επιπλοκές που οι πολιτικές εξελίξεις δυνητικά θα προκαλέσουν στην ομαλή έναρξη της επόμενης σχολ. χρονιάς, καταθέτει τις εκτιμήσεις της σχετικά με αυτό το ζήτημα:

“Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της ΠΕΑΔ η υπόθεση της Γενικής Αγωγής οριστικά και αμετάκλητα παραπέμπεται στις καλένδες*, δηλαδή στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης.
Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται ότι αναλώθηκαν πολλές δυνάμεις προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και οι συνήθεις είλωτες της γενικής αγωγής κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσουν “τροφή” στις (νεοφιλελεύθερες; ) ορέξεις κάποιων ακόμη επίδοξων (νεο)μεταρρυθμιστών!
Απ’αυτή την άποψη ίσως η αποφασιστική συμμετοχή στις εκλογές στις 7/7 λαμβάνει ακόμα πιο έντονο τον χαρακτήρα της εργασιακής μας επιβίωσης.

Τα ερωτήματα που παραμένουν είναι:

Πως είναι δυνατόν οι μόνιμοι διορισμοί και συνεπώς και οι προσλήψεις αναπληρωτών στην ειδική αγωγή να γίνουν επί της ουσίας με το νομοθετικό πλαίσιο του 4589/2019, ενώ οι προσλήψεις αναπληρωτών στη γενική αγωγή να γίνουν με τους παλιούς πίνακες;
Ποιοι θα αναλάβουν το πολιτικό κόστος -λόγω προσφυγών και νομικών περιπλοκών- να καταπέσουν αυτές οι ερμαφρόδιτες “πατέντες” και να μην μπορέσουν να προσληφθούν έγκαιρα οι απαιτούμενοι σε α/θμια & β/θμια τον Σεπτέμβριο;

*το ΣτΕ εξάλλου πριν λίγες μέρες έδωσε το πράσινο φως ΜΟΝΟ για την Ειδική, για την οποία τα δυο κυβερνητικά κόμματα πλειοδότησαν σε ενδιαφέρον! τυχαίο;”

Τελευταίες ειδήσεις για