Προσλήψεις αναπληρωτών 2018: Το χρονοδιάγραμμα Α' φάσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/08/2018 - 17:06 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας καταβάλλεται έντονη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε  στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς  την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί – Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π.) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π.) να βρίσκονται στα Σχολεία και στα Κ.Ε.Σ.Υ. και για πρώτη φορά από την αρχή στις Δομές του Υπουργείου Παιδείας(Τάξεις Υποδοχής – ΕΠΑ.Λ.  κ.α).

Το χρονοδιάγραμμα, αν όλα πάνε καλά είναι το εξής:

Opsyd.sch.gr Δηλώσεις περιοχών στο ΟΠΣΥΔ & Οδηγός αναπληρωτών

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί

Ανακοινώθηκαν προ ολίγου οι Οριστικοί Πίνακες των εκπαιδευτικών και  από σήμερα αρχίζουν οι δηλώσεις προτίμησης περιοχών(Οι δηλώσεις περιοχών προτίμησης υποβάλλονται εντός πέντε (5) ημερών από την ανάρτηση των οριστικών πινάκων).

 • Από Δευτέρα 03/9 θα συγκεντρωθούν τα  κενά  από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης,
 • την Τετάρτη 05/09 θα γίνει η κλαδική κατανομή και  οι προσλήψεις των ειδικοτήτων των αναπληρωτών, ώστε
 • τη Δευτέρα 10/09 να επιληφθούν της τοποθέτησης τα Π.Υ.Σ.Π.Ε.,
 • για να χτυπήσει το κουδούνι της Τρίτης 11/09 με τους συναδέλφους αναπληρωτές στη θέση τους.

ΟΠΣΥΔ: Περιοχές προτίμησης 2018

Αναπληρωτές Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.

Οριστικοί για τους αναπληρωτές Ε.Β.Π. αναμένονται την επόμενη εβδομάδα από 2 Π.Δ.Ε., την Κεντρική Μακεδονία και τη Δυτική Ελλάδα. Οι υπόλοιποι έχουν κοινοποιηθεί από τις 11 Π.Δ.Ε.

Για τους Ε.Ε.Π. έχουν ανακοινωθεί Οριστικοί Πίνακες από 2 , την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα και αναμένονται 11 από τις υπόλοιπες Π.Δ.Ε..

Ο προγραμματισμός του Υπουργείου είναι προς την κατεύθυνση της κοινοποίησης όλων των Οριστικών Πινάκων υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. εγκαίρως, ώστε

 • από Δευτέρα 03/09 έως Τρίτη 04/09 να συνεδριάσουν οπωσδήποτε τα 13 Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. των 13 Π.Δ.Ε., για να καλέσουν τους αναπληρωτές να δηλώσουν προτιμήσεις,
 • ώστε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως την Δευτέρα 10/09, για να είναι οι συνάδελφοι την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς 2018-19 στις θέσεις τους.

Βασικά προαπαιτούμενα όλων αυτών είναι:

1ον. Η έγκαιρη κοινοποίηση των Οριστικών Πινάκων υποψηφίων αναπληρωτών και Ε.Β.Π. για το 2018-19, από τις Π.Δ.Ε.  και

2ον.  Η συνεδρίαση των 13 Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., τη Δευτέρα 03 ή την Τρίτη 04 Σεπτεμβρίου.
Για το πρώτο προαπαιτούμενο το Υπουργείο πληροφορούμεθα πως καταβάλει προσπάθειες ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση.

Για το δεύτερο όμως, με δεδομένη την εμπλοκή 13 Π.Δ.Ε., χρειάζεται εκ των ων ουκ άνευ συντονισμός, αλλά και πίεση από τους Αιρετούς μας του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. των 13 Περιφερειών, που αποτελούν μέλη των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., προς την κατεύθυνση σύγκλισης των Συμβουλίων τις συγκεκριμένες ανελαστικές ημερομηνίες.

Για συμβολικούς αλλά και πολύ ουσιαστικούς λόγους το Ε.Ε.Π. και το Ε.Β.Π. πρέπει να είναι στη θέση του, μαζί με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνδράμουμε όλοι όσοι εμπλεκόμεθα, με όλες μας τις δυνάμεις.

Loading...
 • Δια Βίου Επιλογή

  Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

  europalso

  europalso