– Νέα ενημέρωση για τις προσλήψεις αναπληρωτών στην Εκπαίδευση πραγματοποιεί ο

Πιο αναλυτικά, αντιπροσωπεία του Συλλόγου παρευρέθηκε σήμερα στο Υπουργείο για να ζητήσει ενημέρωση για επόμενες .

Συγκεκριμένα:

Γενική Παιδεία

Δεν υπάρχει ακόμα εικόνα των κενών και δεν αναμένονται προσλήψεις την τρέχουσα εβδομάδα.

Αναμένονται περίπου 350 προσλήψεις. Τη Δευτέρα είναι η καταληκτική ημερομηνία ίδρυσης των τμημάτων υποδοχής από τις Περιφέρειες, ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις αυτήν την εβδομάδα.

Αναμένονται περίπου 915 προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη και 200-250 προσλήψεις ΣΜΕΑΕ αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς ακόμα δεν έχουν ζητηθεί τα κενά. Από τη στιγμή που οι προσλήψεις ΣΜΕΑΕ δεν πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Οκτώβριο, ο ΠΣΑΕΠ είχε ζητήσει να τρέξουν μαζί με την παράλληλη με τον ίδιο τρόπο που έτρεξαν στην Α’ φάση, αίτημα το οποίο, σύμφωνα με την ενημέρωση, θα ικανοποιηθεί.

Προσλήψεις στις ΔΥΕΠ αναμένονται μετά τις 10 Νοεμβρίου, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία και τον αριθμό των προσλήψεων.

άνευ αποδοχών

Ζητήσαμε να μη μείνει κανένα κενό ακάλυπτο στη διάρκεια της χρονιάς και ως εκ τούτου να εξασφαλιστούν πιστώσεις για κάθε θέση. Όπως κάθε χρόνο, ζητήσαμε οι πιστώσεις που θα προκύψουν από άδειες άνευ αποδοχών να δοθούν στο σύνολό τους πριν τα Χριστούγεννα. Αυτή είναι μια χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία που ξεκινάει τον Νοέμβριο. Θυμίζουμε ότι πέρυσι εξασφαλίστηκαν πάνω από 1000 πιστώσεις για αναπληρωτές α/θμιας και β/θμιας από τις άδειες άνευ αποδοχών για προσλήψεις που έγιναν αρχές του Δεκέμβρη.