Αριθμοί στο τέλος της βδομάδας

Μετά τις συναντήσεις με πολιτικούς και διοικητικούς παράγοντες του Υπουργείου ο ΠΑ.Σ.Α.Δ ( ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ) ενημερώνει για τα παρακάτω:

: Τα κενά σε ΠΕ70 είναι 2149 σύμφωνα με τα στοιχεία με τα οποία έγιναν και οι σημερινές αποσπάσεις στην Α/βάθμια. Κατά το Υπουργείο, με εναρκτήρια ημερομηνία την 6η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι , με τους αριθμούς της Α’ φάσης να καθορίζονται στα τέλη της εβδομάδας. Στις προσλήψεις θα περιλαμβάνονται και οι ειδικότητες.

Πίνακες ΑΣΕΠ: Οι Γενικής είναι έτοιμοι αλλά οι ειδικής όχι και γι αυτό το ΑΣΕΠ πιέζεται ώστε μέχρι 5/9 το αργότερο να έχουν παραδοθεί. Εκτιμούμε πως είναι πολύ δύσκολο, όχι ακατόρθωτο. Η μη κύρωση των πινάκων ίσως αργοπορήσει τις προσλήψεις ειδικής.

Ολοήμερο: Στα τετραθέσια και πενταθέσια θα υπάρχει δάσκαλος ολοήμερου, ζητάμε όμως πολύ περισσότερα και γι αυτό είμαστε σε επικοινωνία και διαβούλευση.

Τ.Υ.: Η εγκύκλιος επιτέλους βγήκε (τα προηγούμενα χρόνια φτάναμε Δεκέμβρη) αλλά οι διαδικασίες θ αργήσουν. Μάλλον οι περισσότερες θα είναι στη Β’ φάση, όμως απαιτούμε να είναι όλες στην πρώτη.

Δομές και κριτήρια πρόσληψης αναπληρωτών: Σήμερα ακούσαμε διάφορα που έφτασαν έως την “ειδική πρόσκληση” και τη μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας. Το απλό, πρόσληψη από τους πίνακες χωρίς κριτήρια, δεν μπορεί να είναι δύσκολο. Γρήγορα θα ξεκαθαρίσει όμως, ίσως και αύριο.

ΕΣΠΑ υπερωρίες και επίδομα προϊσταμένου: Σύμφωνα με τον Δ/ντη του ΕΣΠΑ, αν και δεν υπολογίστηκαν στον σχεδιασμό για τις πιστώσεις, είναι της άποψης πως δε θα δημιουργηθεί πρόβλημα και πως τα διαθέσιμα χρήματα από τον αρχικό σχεδιασμό επαρκούν. Σε κάθε περίπτωση, είπε, αν χρειαστούν θα μπορέσει να τα εξασφαλίσει.

Συνάδελφοι θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή όλων μας στην αυριανή κινητοποίηση. Ο Σύλλογος θα είναι εκεί!

Το ΔΣ