: Ανακοίνωση έβγαλε ο Σύλλογος Σεφέρης σχετικά με την προφορική οδηγία του υπουργείου που καλεί τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να δηλώσουν τα κενά σε παράλληλες στηρίξεις.

H ανακοίνωση

Μετά την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ για την άρον άρον ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών ως τις 25/08 η αντι- εκπαιδευτική επίθεση συνεχίζεται!!

Τώρα με προφορική οδηγία (!!) το Υπουργείο καλεί τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να δηλώσουν τα κενά σε παράλληλες στηρίξεις, ΕΒΠ και σχολικούς νοσηλευτές, ομαδοποιημένα και με τον όρο ο αριθμός τους να μην ξεπερνάει τους 2  εκπαιδευτικούς ανά σχολική μονάδα!

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, αντί να αναλάβουν την ευθύνη τους και να καλύψουν το σύνολο των αναγκών των μαθητών με την πλήρη στελέχωση των σχολείων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων,  για άλλη μια φορά επιδιώκουν να ρίξουν το βάρος της στήριξης των μαθητών στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, η οποία θα αναγκαστεί και πάλι να καταφύγει στη λύση της ιδιωτικής παράλληλης, αφού μειώνουν στο μισό τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης.

Υπουργείο Παιδείας, Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να πάρουν τώρα θέση για το ζήτημα. Να μην υλοποιηθεί η συγκεκριμένη οδηγία!

Για κάθε παιδί με ιδιαίτερες μαθησιακές εκπαιδευτικές ανάγκες, πρόβλημα υγείας ή αναπηρία, να προσλαμβάνεται και ο αντίστοιχος εργαζόμενος της αναγκαίας ειδικότητας (Παράλληλη στήριξη, σχολικός νοσηλευτής, ΕΒΠ)..

Απαιτούμε από το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει θέση ενάντια στις απαράδεκτες διαδικασίες μέσα από τις οποίες προωθούνται οι υπηρεσιακές μεταβολές!

Το Δ.Σ. θα θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα στην προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας  την Τρίτη 24 Αυγούστου στις 10.00 π.μ. στη Β΄ Διεύθυνση Π. Εκπαίδευσης.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ