Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΕΠΑΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα απέναντι στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας Ερευνας & Θρησκευμάτων που αφήνει τα παιδιά μας εκτεθειμένα εκτός της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο με τις πολιτικές του μεθοδεύσεις προσπαθώντας για άλλη μία φορά να ενισχύσει την παραπαιδεία επιλέγει τα παιδιά των να γίνονται φθηνό εργατικό δυναμικό.

Μέχρι πριν ένα μήνα οι μαθητές των ΕΠΑΛ είχαν τη δυνατότητα μέσω των να μπαίνουν κατά 1% σε και κατά 20% σε Τεχνολογικές Σχολές. Σύμφωνα με το νέο νόμο οι μαθητές των ΕΠΑΛ εισέρχονται κατά 5% σε ΑΕΙ και 20% σε ΤΕΙ.

Ομως όσο «ευνοϊκά» φαίνονται τα νέα ποσοστά στην πραγματικότητα ΔΕΝ είναι αφού με τη δημιουργία του και την κατάργηση των Πειραιά και Αθήνας οι επιλογές που μας δίνονται είναι δύο:

1) Αύξηση της παραπαιδείας καθώς με την αναβάθμιση σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μειώθηκαν οι ειδικότητες και ακόμη και με τις ξεχωριστές μόνο για τα ΕΠΑΛ ο ανταγωνισμός γίνεται ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ

2) Δήλωση στο μόνο ΤΕΙ εκτός Αττικής.

Εμείς σαν γονείς δεν μπορούμε να στηρίξουμε καμία από τις δύο προαναφερόμενες επιλογές. Τα παιδιά μας προέρχονται από λαϊκές εργατικές οικογένειες, από μονογονεϊκές οικογένειες, από οικογένειες Ρομά και από οικογένειες μεταναστών.

Από τα 620 παιδιά του σχολείου μας αρκετά εργάζονται σαν διανομείς και καθημερινά ρισκάρουν τη ζωή τους θέλοντας να στηρίξουν οικονομικά τις οικογένειες τους.

Το Υπουργείο δημιουργεί τα Κ.Ε.Ε. με δίχρονη φοίτηση για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, τα οποία θα στηρίζονται σε ιδιώτες και προβλέπεται πρακτική εργασία με χαμηλή αποζημίωση όπως προβλέπεται και στην μαθητεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ τώρα τα πειράματα στα παιδιά μας. ΜΗΝ αναγκάζετε τα παιδιά μας να συνεχίζουν να κινδυνεύουν. ΑΦΗΣΤΕ τα να μπορέσουν να πετάξουν και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

Για το Δ.Σ. Την παρούσα διαμαρτυρία στηρίζουν οι Σύλλογοι Γονέων και οι Γονείς από :

1ου ΕΠΑΛ Νικαιας – 1ου ΕΠΑΛ Κερατσινίου – 1ου ΕΠΑΛ Περάματος

1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας –9ο ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ