Επιστολή διαμαρτυρίας Φιλολόγων Γενικής παιδείας έλαβε το και μεταξύ άλλων κ όπου είναι πολλά.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή :

Η Γ Φάση ακόμη αγνοείται, το υπουργείο ακούει;

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου και ακόμη τα κενά των φιλολόγων στα σχολεία είναι πολλά. Το υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί ευθαρσώς τόσο για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών που παραμένουν χωρίς καθηγητές σε πολλά σχολεία της χώρας, όσο και για τους αναπληρωτές καθηγητές που εξαιτίας της αδικαιολόγητης κωλυσιεργία της πολιτικής ηγεσίας παραμένουν άνεργοι.

Η αγανάκτηση γονιών, μαθητών και καθηγητών είναι έκδηλη πια, και όλοι αναρωτιόμαστε που αποσκοπεί αυτή η καθυστέρηση; Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές και όχι να δημιουργεί ανισότητες.

Οι αλλεπάλληλες αναβολές στην πραγματοποίηση της επικείμενης φάσης των αναπληρωτών, οδηγεί σε υποβάθμιση της ίδιας της μαθησιακής διαδικασίας, δημιουργώντας ανισότητες μεταξύ των μαθητών και των σχολείων, ενώ οι εκπαιδευτικοί κρατούνται σε ομηρία καθώς η καθυστέρηση αυτή τους στερεί το δικαίωμα στην εργασία, την άσκηση του λειτουργήματός τους, για το όποιο έχουν μοχθήσει, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να μη λάβουν μετά τη λήξη της σύμβασής τους το επίδομα ανεργίας.

Επιπλέον η ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης, για την οποία τόσο πολύ ανησυχεί η ηγεσία του υπουργείου , δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο οι καθηγητές δεν βρίσκονται στο σχολικό πλαίσιο αλλά περιμένουν την «φάση». Οι μαθητές και οι καθηγητές θα κληθούν να ολοκληρώσουν την αχανή ύλη που ορίζει το αναλυτικό πρόγραμμα, έχοντας ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία τρεις μήνες μετά!

Καλούμε εδώ και τώρα το υπουργείο να δώσει ένα τέλος σε αυτή την ψυχοφθόρα δοκιμασία γιατί δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε το σεβασμό που μας οφείλει η πολιτεία, ζητάμε το αυτονόητο, να μας αντιμετωπίζεται ως ισότιμα μέλη αυτής της κοινωνίας και όχι ως παρίες!
Απαιτούμε να καλυφθούν εδώ και τώρα όλα τα κενά στη γενική παιδεία και να συμπεριληφθούν σε αυτή τη φάση οι πιστώσεις από το πρόγραμμα ΖΕΠ και ΜΝΑΕ.

Πρωτοβουλία φιλολόγων γενικής παιδείας