Η υπουργός Παιδείας, , μίλησε σήμερα για τις συλλήψεις των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στην Πιερία μετά την «αρπαγή» του διευθυντή στο Γυμνάσιο Αιγινίου.

Η κυρία Κεραμέως, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι «Είναι μια αδιανόητη ιστορία. Καταδικάζουμε απερίφραστα και κινητοποιηθήκαμε αμέσως». Και πρόσθεσε ότι «Έχει επιληφθεί συνολικά η δικαιοσύνη. Αξιοποιούμε κάθε μέσο για να προστατεύσουμε συνολικά την εκπαιδευτική κοινότητα».

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «σύσσωμη η πολιτεία καταδικάζει το γεγονός και στέκεται διπλά στους εκπαιδευτικούς», ενώ σημείωσε ότι μίλησε η ίδια με τον του σχολείου της Πιερίας. «Ήταν σοκαρισμένος, μου είπε ότι ήταν θέμα υπερηφάνειας και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να υποκύψει», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, η κυρία Κεραμέως έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό το οποίο έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

«Είναι μια ασύλληπτη πράξη. Ελέγχεται ποινικά. Να μην έχουμε την εικόνα ότι αυτή είναι μια γενική στάση. Αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά. Σε κάθε φάση της πανδημίας έχουμε κάποιες αντιδράσεις, αλλά αυτές είναι μεμονωμένες και δεν έχουν να κάνουν με τη συνολική εικόνα», κατέληξε η υπουργός.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ