Κεραμέως για Κορονοϊό, κλειστά σχολεία, απουσίες και κάλυψη της ύλης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/03/2020 - 12:05 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τον και τα Κλειστά σχολεία, τις απουσίες μαθητών, τις εκδρομές, και την κάλυψη ύλης.

Την Παρασκευή στο OPEN η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε σε ζητήματατης τρέχουσας εκπιαδευτικής επικαιρότητας. Τι ανέφερε για τον Κορονοϊό και τα κλειστά σχολεία καθώς και το θέμα των απουσιών

Νίκη Κεραμέως για ενδοσχολική βία: Να μιλάτε ανοικτά

Οι οποίες αποφάσεις αναστολής λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών, λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις του ΕΟΔΥ, των λοιμωξιολόγων και των επιδημιολόγων. Προχωράμε σε κλείσιμο σχολείων όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα και επαφή μαθητή με αυτά, αλλά και για προληπτικούς λόγους, όπως έγινε σε Αχαϊα, Ηλεία, Ζάκυνθο.

Στο site του Υπουργείου υπάρχει σύνδεσμος ο οποίος ενημερώνει για το ποια σχολεία και Πανεπιστήμια έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, όπως και σύνδεσμος με οδηγίες του .

Οι ειδικοί δεν μας έχουν δώσει εισήγηση, στην παρούσα φάση, αναστολής λειτουργίας όλων των σχολείων. Οι απουσίες των μαθητών που είναι σε αυτοαπομόνωση λόγω κορονοϊού, δεν προσμετρώνται με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Υπάρχουν και θα υπάρξουν σχολεία που θα κλείσουν για 15 ημέρες . Γι αυτά έχουμε σενάρια για κάλυψη της διδακτέας ύλης.
Θα γίνουν αναπροσαρμογές στην ώρα άφιξης και ώρα αναχώρησης. Υπάρχουν πολλά μέτρα.

Τα δεδομένα του κορονοϊού αλλάζουν κάθε ώρα, θα κάνουμε ότι χρειασθεί φροντίζοντας τη δημόσια υγεία. Εως αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται θέμα παράτασης του σχολικού έτους. Εξετάζουμε και την εξ αποστάσεως διδασκαλία και συνομιλήσαμε και με εταίρους μας, αλλά θα συζητηθεί το θέμα αυτό στην ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.

Η δική μας απαγόρευση ισχύει για οργανωμένες στο εξωτερικό και για εκδρομές στο εσωτερικό σε νομούς που ισχύουν τα έκτακτα μέτρα, στις πληττόμενες περιοχές.

Τέλος στις 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να συζητηθούν οι επιπτώσεις του νέου κορωνοϊού COVID-19 στην εκπαίδευση, καθώς και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει, όπως και προτάσεις αντιμετώπισης των σοβαρών αυτών ζητημάτων.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: