Κοροναϊός: Κλειστά σχολεία σε 13 χώρες – Πάνω από 290 εκατ. παιδιά στα σπίτια τους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/03/2020 - 17:39 | Author: Newsroom Ipaidia

Το Ιράν έγινε η 13η χώρα σε όλον τον πλανήτη που αποφάσισε να βάλει λουκέτο στα σχολεία και τα πανεπιστήμια όλης της χώρας, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κοροναϊού COVID-19.

Τα σχολεία στο Ιράν θα μείνουν κλειστά έως τις 19 Μαρτίου, ημερομηνία που αποτελεί την τελευταία ημέρα του περσικού χρόνου. Μετά τις 19 Μαρτίου και έως τον Απρίλιο τα σχολεία στο Ιράν μένουν ούτως ή άλλως κλειστά, λόγω διακοπών.

Ο υπουργός Υγείας του Ιράν, Saeed Namaki δήλωσε ότι «ο κόσμος θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν του την κατάσταση, διότι είναι πολύ σοβαρή. Δεν κάνουμε αστεία με αυτή».

Εκτός από το Ιράν, στη λίστα με τις χώρες που έκλεισαν τα σχολεία τους λόγω της επιδημίας του κοροναϊού εντάχθηκαν την Πέμπτη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Συνολικά 13 χώρες, εκ των οποίων οι εννέα σε τοπικό επίπεδο, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, έχουν λάβει την ίδια απόφαση, επηρεάζοντας πάνω από 290 εκατ. παιδιά σε όλον τον κόσμο, τα οποία δεν πηγαίνουν σχολείο, ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες να προσβληθούν από τον νέο κοροναϊό.

 

Πανελλήνιες 2020 – Κοροναϊός: Τι θα γίνει με τις πανελλαδικές -Ζαχαράκη: Κάνουμε σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα

Κοροναϊός: Κλειστά σχολεία για 15 ημέρες σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο – Tι θα γίνει με τις σχολικές εκδρομές

Κοροναϊός: Υποχρεώσεις και δικαιώματα εργοδοτών και μισθωτών

Κοροναϊός: Ποιά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 9/3

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: