Κοροναϊός: Κλειστά σχολεία για 15 ημέρες σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο – Tι θα γίνει με τις σχολικές εκδρομές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/03/2020 - 15:46 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Δεκατέσσερις από τους ανθρώπους που εξετάστηκαν ως ταξιδιώτες στο επίμαχο ταξίδι στους Αγίους Τόπους είναι θετικά στον κοροναϊό. Στους 45 ανέβηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας καθώς άλλοι 14 βρέθηκαν θετικοί στον ιό από αυτούς που ελέγχθηκαν και ήταν στο ταξιδιωτικό γκρουπ που επέστρεψε από το Ισραήλ. Από αυτούς 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, πρόκειται για 11 άτομα που ανήκαν στο γκρουπ που πήγε στους Αγίους Τόπους και στο οποίο έχουν βρεθεί ακόμα 21 κρούσματα.Οι άλλοι τρεις ασθενείς, ανήκουν στον περίγυρο αυτών των 11 και κόλλησαν αφού ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Οπως ανακοινώθηκε για 2 εβδομάδες τα έκτακτα μέτρα σε Αχαία, Ηλεία και Ζάκυνθο θα παραταθούν. Επίσης ακυρώνονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές της Πελοποννήσου. Επίσης όλες οι εκδρομές του εξωτερικού ακυρώνονται και πέρα από τις 13 Μαρτίου που ίσχυε μέχρι τώρα.

Ο 66χρονός είναι με πιο βαριά νόσηση πνευμονίας και οι άλλοι δυο έχουν εμφανίσει πνευμονία. Έξι είναι σε παρακολούθηση με καλή κλινική εικόνα.

Όσον αφορά το 9ο περιστατικό στην Πάτρα και τους άλλους εκδρομείς στο Ισραήλ, έχουν ιχνηλατηθεί πάνω από 400 επαφές από το περιβάλλον των ταξιδιωτών.

«Το Ισραήλ ήταν από τις χώρες με λιγοστά κρούσματα. Η ομάδα επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου και αυτό δείχνει τη δυναμική του ιού να ξεπερνά τα σύνορα» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Όταν ρωτήθηκε αν έγιναν όλα σωστά από τα νοσοκομεία που υποδέχθηκαν τα περιστατικά, εξήγησε ότι «τηρήθηκε το πρωτόκολλο, αλλά ο ιός περνά κάτω από τη μύτη μας».

Κοροναϊός: 45 τα κρούσματα στην Ελλάδα- Διασωληνώθηκε ο 66χρονος στην Πάτρα

Κοροναϊός: Προληπτική απολύμανση σε σχολεία του Πειραιά

Κοροναϊός: Υποχρεώσεις και δικαιώματα εργοδοτών και μισθωτών

Κοροναϊός: Ποιά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 9/3

Κλειστά σχολεία – Κορονοϊός: Τι θα γίνει με την κάλυψη της ύλης και τις απουσίες

Κορονοϊός: Τι θα ισχύσει με τις απουσίες των μαθητών -Εγκύκλιος

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: