Κορονοϊός: Γιατί όλα αυτά τα μέτρα αφού η νόσος είναι ήπια;

ΥΓΕΙΑ 🕔05/03/2020 - 11:08 | Author: Newsroom Ipaidia

O Τάκης Παναγιωτόπουλος, παιδίατρος-επιδημιολόγος, καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, με ανάρτησή του στο Facebook απάντησε σε πολλά ερωτήματα πολιτών για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο ειδικός εστίασε στη «φαινομενική αντίφαση ανάμεσα στη σχετικά ήπιο νόσο και τα δρακόντεια μέτρα για τον νέο κορονοϊό».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε ότι βρισκόμαστε πλέον «στην επόμενη φάση του ιού, που θεωρούμε ότι η πανδημική εξάπλωση δεν μπορεί να αποτραπεί, και τα αυστηρά μέτρα στοχεύουν στον μετριασμό της διασποράς του ιού, ώστε να μην αρρωστήσουν πολλοί άνθρωποι μαζί». Αν συμβεί αυτό, συνέχισε ο ειδικός, τότε η μικρή αναλογία σοβαρά αρρώστων μπορεί να αντιστοιχεί σε έναν μεγάλο (ή πολύ μεγάλο) απόλυτο αριθμό σοβαρά αρρώστων, με συνέπεια τη μεγάλη (ή πολύ μεγάλη) πίεση των συστημάτων Υγείας. «Για αυτόν τον λόγο (και όχι επειδή είναι πιθανό οι πιο πολλοί από εμάς να αρρωστήσουμε σοβαρά), η εφαρμογή αυστηρών μέτρων ατομικής προστασίας και μέτρων ελάττωσης του συγχρωτισμού και των κοινωνικών επαφών είναι πολύ σημαντική».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Τάκη Παναγιωτόπουλου:

ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΗΠΙΑ ΝΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΡΟΝΑΪΟ
Κρίσιμο ερώτημα των…

Δημοσιεύτηκε από Takis Panagiotopoulos στις Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020

 

Κορονοϊός – Μαρτυρία ασθενούς: «Έτσι είναι να έχεις τον ιό»

Υπουργείο Υγείας: Νέα έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού

Κορονοϊός: Κλειστά σχολεία σε Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο

Μόσιαλος για κορονοϊό: Να κλείσουν τα σχολεία πριν υπάρξει διασπορά  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: