Κανονικά από Δευτέρα (03/01) η λειτουργία των σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου. Τι θα γίνει με τα .

Σχετικά με το , παραμένει η βούληση της κυβέρνησης να ανοίξουν κανονικά την επόμενη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, όμως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη, όπως αποκάλυψε ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.
Τέλος στην αγωνία των γονιών σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και αν αυτοί θα ανοίξουν κανονικά από τη Δευτέρα (03/01) εν μέσω της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον, δίνει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Δεν υπάρχει κανένα κώλυμα και οι σταθμοί θα λειτουργήσουν όπως ήταν προγραμματισμένο. Όμως στο προσεχές μέλλον θα επανεξεταστεί η απόφαση.

Στη συνεδρίαση, θα τεθούν επί τάπητος τόσο η παράταση των διακοπών των μαθητών για μία ή για δύο εβδομάδες όσο και η αναθεώρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας που βρίσκονται σε ισχύ στα σχολεία. Όλα, ωστόσο, θα εξαρτηθούν από την πορεία των κρουσμάτων και την πίεση που θα ασκούν στο Σύστημα Υγείας οι νέες νοσηλείες το επόμενο διάστημα.

Το πρωί ο κ. Πλεύρης τόνισε, πως στις σκέψεις της επιτροπής είναι και η επιστροφή των μαθητών με αυξημένο testing, προκειμένου να εντοπιστούν ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού.