Η Πρωτοβουλία Νέων καταψήφισε το , σε συνεδρίαση που έκανε. Μαθητές, φοιτητές και δεκάδες μέλη τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου.

Η ανακοίνωση:

Η απόφαση της ολομέλειας του Τομέα, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες μέλη της Πρωτοβουλίας, φοιτητές και μαθητές από όλη την χώρα, ήταν η καταψήφιση του νομοσχεδίου.

Έντονα γίνεται αντιληπτή η προσπάθεια της Κυβέρνησης και να ωθήσουν τους μαθητές στην ιδιωτική εκπαίδευση, η οποία σε κανέναν ποιοτικό έλεγχο δεν υπόκειται.

Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει ένα μέτρο που, στην καλύτερη των περιπτώσεων, πρόκειται να αφήσει πάνω από το 32% των υποψηφίων εκτός .

Εκατοντάδες τμήματα θα έχουν ενώ αρκετά από αυτά θα σταματήσουν να λειτουργούν. Τοπικές οικονομίες θα καταρρεύσουν, και φοιτητούπολεις θα ερημώσουν.

Βασική αρχή της οργάνωσής μας είναι η αποκέντρωση της χώρας, μία αρχή την οποία με μανία παλεύει το προς-ψήφιση αυτό νομοσχέδιο.

Ένα νομοσχέδιο που θέλει να φέρει σώμα της ελληνικής αστυνομίας μέσα στις σχολές μας.  Μια πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία καθώς πουθενά στην Ευρώπη δεν συμβαίνει αυτό, άσχετα με τα όσα διασπείρονται τις τελευταίες μέρες.

Αναγνωρίζουμε την ανάγκη και της διαφύλαξης της ακεραιότητας των φοιτητών. Η λύση, όμως, δεν είναι η αστυνόμευση.

Το νομοσχέδιο δεν θέλει να προστατεύσει τους φοιτητές από την βία αλλά να προστατεύσει την κυβέρνηση από την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Κάτι τέτοιο μας βρίσκει ξεκάθαρα απέναντι.

Είναι πλέον σαφές πως η χώρα που θέλουν, είναι μία χώρα λίγων ελεγχόμενων πανεπιστημίων, με χιλιάδες μαθητές να μένουν απέξω με μόνη τους ελπίδα τα προσφάτως εμφανιζόμενα φοιτητικά δάνεια.

Η οργάνωσή μας, μία οργάνωση που πλέον αριθμεί χιλιάδες μέλη σε όλη τη χώρα, θα συνεχίσει να παλεύει για μία παιδεία προοδευτική, ποιοτική, δημόσια.

Μία παιδεία για όλους, ανεξάρτητα από εισόδημα ή ταχυδρομικό κώδικα.