Πανελλήνιες – Εισακτέοι: «Η εξουσιοδότηση της Νίκης Κεραμέως… στη Νίκη Κεραμέως για το 2022»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/02/2021 - 12:55 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 07/02/2021 - 12:56

Αριθμός εισακτέων στα πανεπιστήμια με τις : Σύμφωνα με το ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, τo 2022 σκοπεύει να εμφανιστεί ξανά στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με το άρθρο 36 του νομοσχεδίου που εισάγεται την Τρίτη προς ψήφιση στην Ολομέλεια, το οποίο προβλέπει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου, η υπουργός Παιδείας εξουσιοδοτεί… την υπουργό Παιδείας να ρυθμίζει μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με θέματα φοίτησης, απουσιών και αξιολόγησης των μαθητών, τροποποίηση των αργιών, διακοπών και εορταστικών εκδηλώσεων. Ακόμα, η εξουσιοδότηση προβλέπει και ρύθμιση ζητημάτων εισαγωγής των υποψηφίων των στα Πανεπιστήμια.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παραδίδει μαθήματα «επιτελικότητας» και αποκέντρωσης των εξουσιών, συγκεντρώνοντας όλες τις εξουσίες… στο πρόσωπό της. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά στο σχολικό έτος 2020-2021 και λαμβάνεται «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης σχετικής διάταξης», φυσικά με το πρόσχημα της πανδημίας.

Το Παρατηρητήριο για την Παιδεία εξασφάλισε και παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα την εξουσιοδότηση που έκανε η Νίκη Κεραμέως… στη Νίκη Κεραμέως, μέσω της νέας διαδικτυακής πύλης του ελληνικού κράτους gov.gr:


Στο ζήτημα αναφέρθηκε πρόσφατα ο Νίκος Φίλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. O τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθυνόμενος προς την υπουργό Παιδείας, σημείωσε πως το ακροτελεύτιο άρθρο του αντιδραστικού και κατασταλτικού αυτού νομοσχεδίου διακατέχεται από τη λουδοβίκεια αντίληψη: «το Κράτος είμαι Εγώ».

«Είναι μια ευρεία εξουσιοδότηση χωρίς να λέτε τίποτα. Υπερβαίνετε ακόμα και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για να αλλάξετε εξετάσεις, απουσίες, μαθήματα, τα πάντα! Γιατί; Ποια είστε εσείς για να ανατρέπετε όλη την έννομη τάξη;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στη Βουλή:

Πανελλήνιες 2021 - Μελέτη: Οι επιπτώσεις της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην πρόσβαση στα ΑΕΙ

Πανελλήνιες 2021- Τζούφη: Μειώνουν τους εισακτέους, κλείνουν πανεπιστημιακά τμήματα

Πανελλήνιες 2021: «24.000 μαθητές μένουν εκτός πανεπιστημίων»

Πανελλήνιες 2021 - Νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ: 8 διευκρινίσεις από τη Νίκη Κεραμέως

Πανελλήνιες 2021 - Εισαγωγή στα Πανεπιστήμια: Οι κύριοι άξονες της μεταρρύθμισης • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: