Όπως ανακοίκωνσε η κ. Μακρή,  την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να γίνουν  οι προσλήψεις αναπληρωτών – Θα υπάρξει και νέα Φάση προσλήψεων στα γενικά σχολεία

Πιο αναλυτικά, την όπου θα καλυφθεί και η Παράλληλη Στήριξη για τον μαθητή στο Νηπιαγωγείο Τυρού, ανέφερε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ–Κινήματος Αλλαγής κου Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, με θέμα:

«Αδικαιολόγητη καθυστέρηση πλήρωσης θέσεως εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης στο Νηπιαγωγείο Τυρού και ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο Τυρού».

Επίσης ανέφερε πως θα υπάρξει και άλλη Φάση προσλήψεων, ώστε να καλυφθούν και τα όποια κενά καθηγητών στο Γυμνάσιο Τυρού.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην Ερώτηση του ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Μεγάλη ανησυχία έχει καταβάλλει τους γονείς ενός μαθητή του Νηπιαγωγείου από τον Τυρό Αρκαδίας εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης.

Μέχρι σήμερα δεν έχει προσληφθεί καθηγητής παράλληλης στήριξης στο Νηπιαγωγείο με συνέπεια να δημιουργούνται εμπόδια στην απρόσκοπτη σχολική καθημερινότητα του μαθητή.

Έχει χαθεί ήδη , θέλω να επισημάνω ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος ο οποίος είναι καθοριστικός για το παιδί».

Πρόσθεσε δε πως: «Έλλειψη καθηγητών υπάρχει και στο Γυμνάσιο Τυρού όπου υπάρχουν μόνο 7 καθηγητές, ενώ πέρσι το σχολείο λειτούργησε με 13. Ο φιλόλογος που υπηρετεί δεν επαρκεί να καλύψει τις ώρες μαθημάτων, ενώ επιπλέον υπάρχει έλλειψη σε καθηγητή πληροφορικής, γερμανικών και φυσικής αγωγής».

Ενώ έθεσε τα παρακάτω ερωτήματα προς την Υπουργό ΠΑΙΘ: Τι προτίθεστε να κάνετε για να γίνουν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η καθημερινότητα όλων των μαθητών όπως και του μαθητή στο Νηπιαγωγείο Τυρού, ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος; Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις καθηγητών στο γυμνάσιο Τυρού, αλλά και οι ελλείψεις καθηγητών σε άλλα σχολεία στη χώρα όπου υπάρχουν;