Εκπαιδευτικοί: Να δοθεί άμεσα λύση στους χιλιάδες απορριφθέντες λόγω παραβόλου

Αναπληρωτές: Έχουν περάσει μήνες από τον αποκλεισμό 12.000 εκπαιδευτικών από τους πίνακες αναπληρωτών για ένα παράβολο 3ευρώ και η Κυβέρνηση Ν.Δ. επιλέγει συστηματικά να μην επιλύει αυτή την αδικία, αναφέρει Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης  σε ανακοίνωση της.

Η ανεργία έχει δυσχεράνει τη ζωή μας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται  να βιοποριστούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Τόσα χρόνια αναπλήρωναν τους εαυτούς τους σε όλη την Επικράτεια, έδιναν τα μέγιστα στη Δημόσια Εκπαίδευση και τώρα τους εμπαίζουν, πετώντας την ευθύνη για την κατάσταση τους σαν το μπαλάκι από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΑΣΕΠ και τούμπαλιν.

Πλέον είναι ξεκάθαρο πως είναι θέμα πολιτικής βούλησης η επίλυση του προβλήματος. Η κυβέρνηση μπόρεσε σε μία νύχτα να θεσπίσει τους τριμηνίτες και άλλες μορφές ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, αλλά δεν μπόρεσε να βρει μία λύση στο πρόβλημα, για το οποίο η ίδια ευθύνεται.

Την ώρα, λοιπόν, που η κατάσταση στην χώρα είναι κρίσιμη λόγω κορωνοιού, τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν με μέτρα προστασίας και να προσληφθούν εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες στη λειτουργία των σχολείων και να δοθούν άδειες στους συναδέλφους των ευπαθών ομάδων. Το ερώτημα επομένως που τίθεται είναι: Για ποιο λόγο δε λύνουν το θέμα του παραβόλου, ώστε να στελεχωθούν και με αυτούς τους συναδέλφους οι εκπαιδευτικές μονάδες; Για ποιο λόγο δεν γίνονται μαζικές μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός;

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να δώσει λύση στο ζήτημα των 12.000 και πλέον συναδέλφων που απορρίφθηκαν από τους πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου! Πλέον τίθεται σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης!! Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια!

Διεκδικούμε:

· Άμεση ένταξη όλων των απορριφθέντων λόγω παραβόλου στους πίνακες αναπληρωτών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης ως αναπληρωτές τη φετινή χρονιά. Ήδη έχουν χαθεί τρεις μήνες.

·Κατάργηση του προσοντολογίου των απολύσεων και της αξιολόγησης. Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

·Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εδώ και τώρα.

·  Άμεσα μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών για:

– την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία , σε όλες τις δομές και όλες τις ειδικότητες

– το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων σε ολιγομελή τμήματα  (12 έως 15 μαθητών )

· Άμεση κατάργηση του θεσμού τρίμηνης σύμβασης. Καμιά νομιμοποίηση και περαιτέρω συνέχισή της.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !