«Εκατοντάδες κενά στην παράλληλη – Τοποθέτηση αναπληρωτών ΤΩΡΑ!»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/08/2020 - 22:50 | Author: Newsroom Ipaidia

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ (ΧΙΟΥ 16) ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31/8 ΣΤΙΣ 9 π.μ. ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ/ΠΑΙΔΙ!

Την ίδια μέρα στις 10.30 ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην Παράσταση ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΕΛΜΕ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ στο Υπ. Παιδείας (sylimvrioti.gr 167ο Ενημ.)

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά με χιλιάδες κενά στα σχολεία και, κυρίως στη δομή της . Άλλη μία χρονιά που το δίκαιο αίτημα των γονιών για στήριξη των παιδιών τους μέσα στη γενική τάξη παραγκωνίζεται.

Όσο και να "καυχιέται" η Κυβέρνηση ΝΔ για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Οι διορισμοί αυτοί είναι μια σταγόνα στον ωκεανό που δεν καλύπτει παρά ένα ελάχιστο κομμάτι των τεράστιων και επείγουσων αναγκών της Ειδικής Αγωγής αλλά και της Γενικής.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να παρουσιάσει μία άλλη πραγματικότητα στην εκπαίδευση από αυτή που υπάρχει, δεν πείθει κανένα! Οι προσλήψεις των αναπληρωτών που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα στην Α΄ φάση, όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές σχολικές ανάγκες, αλλά είναι λιγότερες από τις μισές από όσες τελικά έγιναν πέρυσι!! Άρα τα σχολεία θα ανοίξουν με πάνω από 20.000 κενά!

Η πολιτική του Υπουργείου και όλων των ως τώρα κυβερνήσεων είναι γνωστή ως προς την εφαρμογή της Παράλληλης Στήριξης. Ένας εκπαιδευτικός για 2, 3 ή και 4 μαθητές. Αλλά αυτό δεν είναι παράλληλη στήριξη, είναι περιοδική συνάντηση του εκπαιδευτικού με τα παιδιά! Δε θα τους επιτρέψουμε να καταπατούν τις ανάγκες μαθητών κι εκπαιδευτικών. Τα δίκαια αιτήματά μας πρέπει να ικανοποιηθούν. Απαιτούμε εδώ και τώρα από την Κυβέρνηση:

ü Να πραγματοποιήσει ΤΩΡΑ τη δεύτερη φάση προσλήψεων, πριν το άνοιγμα των σχολείων, καλύπτοντας όλα τα κενά σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.

ü Κάθε μαθητής που δικαιούται Παράλληλη Στήριξη, να έχει τον δάσκαλό του από την πρώτη μέρα του σχολείου και αποκλειστικά για 24 ώρες. Να προσληφθεί και το αναγκαίο ΕΕΠ κι ΕΒΠ.

ü Να δοθούν όλα τα κενά από τη Α΄ Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αθήνας και η τοποθέτηση των αναπληρωτών συναδέλφων στην παράλληλη στήριξη να γίνει τώρα και με πλήρη διαφάνεια.

ü Να ενταχθούν στους πίνακες όλοι συνάδελφοι που αποκλείστηκαν λόγω παραβόλου, λαθών, εξομοίωσης… ή άλλων τεχνικών προβλημάτων του συστήματος. ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ!!!

ü Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση, για να καλυφθούν τα κενά και οι μορφωτικές ανάγκες όλων των παιδιών.

Διεκδικούμε αταλάντευτα την κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων (4547, 4589, 4692…)

Καλούμε όλους και ιδιαίτερα τους συναδέλφους αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί στην παράλληλη στήριξη να συμμετέχουν στην Παράσταση Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 9 π.μ. στην Πρωτοβάθμια Α΄ Αθήνας (Χίου 16, μετρό Μεταξουργείου)!  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: