Διορισμοί εκπαιδευτικών: Πότε θα βγει η προκήρυξη για τo διορισμό 4.500 μονίμων στην Ειδική Αγωγή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/03/2019 - 09:32 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

| Τι έχει γίνει γνωστό έως τώρα για του διορισμούς εκπαιδευτικών | «Εντός του Μαρτίου θα γίνει η προκήρυξη για τις 4.500 προσλήψεις στην και Εκπαίδευση, για το σχολικό έτος 2019-2020», σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας. Επιπλέον, θα εκδοθεί Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που θα κατοχυρώνει τις 5.250 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2020-2021.

Στις 7 Ιανουαρίου, το υπ. Παιδείας κατέθεσε τροπολογία για την έκδοση και υλοποίηση του νέου συστήματος διορισμών που ανοίγει την πόρτα της μόνιμης πρόσληψης σε 15.000 εκπαιδευτικούς με διαγωνισμό του .

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα εξακολουθούν να διορίζονται ενώ το σύστημα θα είναι ενιαίο τόσο για μόνιμους όσο και για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Λόγω του ότι καταργείται ο γραπτός διαγωνισμός, πρόκειται να δημιουργηθεί πλαίσιο για να αναγνωριστούν οι δυνατότητες σε ακαδημαϊκά προσόντα σε νέους πτυχιούχους, ενώ θα υπάρχει και ειδικός πίνακας που θα αφορά τα κοινωνικά κριτήρια.

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα για την Παιδεία και τα νέα της επικαιρότητας στο ipaideia.gr

«Εξαιρετικά επιτυχημένο και ισορροπημένο το σύστημα προσλήψεων» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφορικά με τις φετινές 4.500 μόνιμες εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε τρία χρόνια.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε ότι σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Παιδείας «αναμένονται 125.000 – 130.000 αιτήσεις για πρόσληψη, από αυτούς το 30% περίπου έχει κάποια προϋπηρεσία».

«Το όριο των 120 μηνών δεν το περίμενε κανείς», υποστήριξε ο Κ.Γαβρόγλου ο οποίος υπερασπιζόμενος το νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών τόνισε ότι «έπρεπε να κάνουμε ένα σύστημα που να τους περιλαμβάνει όλους. Δε θα μείνουν εκτός προσλήψεων όσοι έχουν αρκετή προϋπηρεσία».

«Η προϋπηρεσία είναι σαν να έχεις επιστημονικά προσόντα. Από την άλλη έπρεπε να μεριμνήσουμε και για όλους αυτούς που δεν είχαν προϋπηρεσία», σημείωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας αναφερόμενος στους καθηγητές οι οποίοι δεν έχουν τόσο μεγάλη προϋπηρεσία, αλλά διαθέτουν επιστημονικά , δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «η πολιτεία επιβάλλεται αν έχει κανονικό σύστημα και όχι μεταβατικό. Πρέπει να πάρει αποφάσεις ώστε να μην αδικηθεί κόσμος ο οποίος ετοιμαζόταν για να γίνει δάσκαλος».

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Τα 5 στάδια της διαδικασίας των αιτήσεων

Σε ΦΕΚ ο νόμος με το Σύστημα Μόνιμων Διορισμών

Γαβρόγλου για διορισμούς εκπαιδευτικών: Δε θα μείνουν εκτός όσοι έχουν αρκετή προϋπηρεσία • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso