: Μια καταγγελία έφτασε στο ipaidia.gr, αναφορικά με τους μη αποδεκτούς τίτλους μεταπτυχιακών στην προκήρυξη του 13Κ/2021.

H καταγγελία που έλαβε το iPaidia.gr:

Είμαι Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ και έχω τελειώσει το πρόγραμμα σπουδών των Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Οργάνωση και διαχείριση πόρων και έργων ανάπτυξης.

Στην προκήρυξη 13Κ/2021 δεν υπάρχει στον πίνακα των αποδεκτών τίτλων μεταπτυχιακών προγραμμάτων για τους Πολιτικούς Μηχανικούς ο συγκεκριμένος τίτλος. Το πρόγραμμα σπουδών έχει συνάφεια αντικειμένου με αυτό των Πολιτικών Μηχανικών (υδραυλικά, συγκοινωνιακά μαθήματα κλπ.), καθώς και η μεταπτυχιακή εργασία που εκπόνησα και εκ παραδρομής θεωρώ δεν έχει μπει στη λίστα.

Μέχρι στιγμής η διαδικασία ήταν ότι ο εξέταζε κατά περίπτωση, δεν έθετε μια λίστα αποδεκτών τίτλων.

Η προκήρυξη ήταν να λήξει τη Δευτέρα 7/2, πήρε παράταση όμως ως τις 10/2 καθώς προστέθηκαν τίτλοι μεταπτυχιακών σπουδών.

Το σύστημα αποδεκτών τίτλων μεταπτυχιακών προγραμμάτων των μηχανικών από όσο γνωρίζω είναι ένα μπάχαλο και είναι θέμα πότε θα το πάρει ο καθένας χαμπάρι. Το ζήτημα ήδη αναφέρθηκε σε διάφορα φόρουμ των μηχανικών, σε επικοινωνία του λέει ότι από το πρωί τους παίρνουν για το συγκεκριμένο θέμα, και ότι η λύση είναι τα δικαστήρια (!) από τη στιγμή που δεν υπάρχουν – ακόμα – οι τίτλοι στο ΦΕΚ και να μην τους ζαλίζουμε… Απαράδεκτη συμπεριφορά, σε ένα απαράδεκτο ανεπαρκές σύστημα που πάει για πρώτη φορά να χρησιμοποιηθεί. Είναι απίστευτη ταλαιπωρία, άγχος και αδόκιμος τρόπος να εφαρμοστεί αυτό το σύστημα, τη στιγμή που δεν υπάρχει σωστή καταγραφή ΌΛΩΝ των αποδεκτών τίτλων που έχουν στην κατοχή τους οι διάφορες ειδικότητες μηχανικών, αλλά και λοιπές ειδικότητες και θέτει συναδέλφους εκτός συναγωνισμού με αυτόν τον τρόπο.

Παρακαλώ όπως κοινοποιήσετε το ζήτημα στην ιστοσελίδα σας, καθώς αφορά μεγάλη μερίδα κόσμου που κοιτάει τις συγκεκριμένες θέσεις. Πάει να διαπραχθεί μεγάλη αδικία. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.