Άνοιγμα σχολείων – Δερμιτζάκης: Να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια μαζί με το λιανεμπόριο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/01/2021 - 12:00 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 15/01/2021 - 11:07

Άνοιγμα σχολείων: Να ανοίξουν και οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες μαζί με τα Δημοτικά προτείνει ο Μανώλης Δερμιτζάκης,  μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Δείτε στο ipaidia.gr τι ανέφερε ο κ. Δερμιτζάκης.

Άνοιγμα σχολείων: Μεταδόσεις μεταξύ των εφήβων γίνονται ήδη

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δερμιτζάκης σχολίασε και το ζήτημα της δια ζώσης επαναλειτουργίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκτιμώντας πως γυμνάσια και λύκεια μπορούν να ανοίξουν παράλληλα με το λιανεμπόριο. «Πιστεύω ότι ταυτόχρονα με το λιανεμπόριο πρέπει να ανοίξουν και γυμνάσια και λύκεια, γιατί αν γίνονται μεταδόσεις μεταξύ των εφήβων, γίνονται ήδη. Δεν είναι καλύτερα να συναντιούνται στο σχολείο με μάσκες συντεταγμένα;

Η κινητικότητα από μόνη της παρόλο που έχει μια συσχέτιση με τις μεταδόσεις, δεν είναι πάντα το ίδιο. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι αύξηση κινητικότητας με δυσανάλογα μικρή αύξηση των μεταδόσεων.  Οι νόμιμες δραστηριότητες ελέγχονται. Αυτές όμως που είναι άφαντες και παράνομες δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σύψας: Τι είπε για το άνοιγμα σχολείων και το λιανεμπόριο

Άνοιγμα σχολείων: Kρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε σχολεία - Έκλεισαν τμήματα

Άνοιγμα σχολείων: «Όχι» από Κεραμέως στο άνοιγμα μόνο της Γ' Λυκείου

Πανελλήνιες 2021 - ΔΑΠ για νέο νομοσχέδιο: Δικαίωση για τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών

Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε πώς γίνεται να ανοίγουμε διάφορες δραστηριότητες τη στιγμή που αρκετές περιοχές στη χώρα εμφανίζουν «κόκκινη» επιδημιολογική εικόνα, ο κ. Δερμιτζάκης σχολίασε ότι η Ελλάδα «έχει πιο προληπτική φιλοσοφία παρά απόκριση μετά το πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνουν περιοχές στο κόκκινο για να μη συμβούν πολύ άσχημα πράγματα. Δηλαδή αν δούμε τις περιοχές που μπαίνουν στο κόκκινο, δεν είναι ότι γίνεται καταστροφή. Δεν είναι όπως ήταν η Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο που ήδη είχαν γίνει άσχημα τα πράγματα και μετά κλείσανε».

Την εκτίμηση πως σε τρεις εβδομάδες μπορεί να ανοίξει η εστίαση στη χώρα μας, αλλά μόνο για τους εξωτερικούς χώρους, έκανε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει η εστίαση στο σύνολό της να συνδέεται μόνο με τα μπαρ.

«Εάν η εστίαση μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με θερμάστρες, τις οποίες διαθέτει ούτως ή άλλως λόγω των καπνιστών, μπορούμε να συζητήσουμε για το άνοιγμα της σε τρεις εβδομάδες. Μόνο έξω όμως», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, σημείωσε πως τα γυμνάσια και τα λύκεια θα πρέπει να ανοίξουν μαζί με το λιανεμπόριο.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: