Τους πίνακες  με τις , δημοσίευσαν στη σελίδα «Αναπληρωτές δάσκαλοι» στο facebook. Δείτε στο ipaidia.gr πόσες προσλήψεις έγιναν φέτος.

Συνολικά έχουν αφαιρεθεί από τους 57.051 εκπαιδευτικοί φέτος όπως μπορείτε να δείτε στο αρχείο “Στατιστικά διαγραφών”. Αν αφαιρέσουμε τους 4.485 νεοδιόριστους μόνιμους της ειδικής, βλέπουμε ότι προσλήφθηκαν φέτος 52.566 ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Tο γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις επερχόμενες συνταξιοδοτήσεις, καταδεικνύουν ότι οι δρομολογηθέντες είναι μια σταγόνα στον ωκεανό και πρέπει να καθιερωθεί σταθερό, ετήσιο σύστημα πρόσληψης μόνιμων.

Όσον αφορά στους πίνακες, το υπουργείο ανακοίνωσε ονόματα εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν ανέλαβαν υπηρεσία εντός των προθεσμιών, οι οποίοι όμως δεν ξαναπροστέθηκαν στους πίνακες. Ούτως ή άλλως, η πλειονότητα των εκπαιδευτικών αυτών δεν έχει δικαίωμα επαναπρόσληψης τη φετινή χρονιά, οπότε ορθώς αφαιρέθηκαν από τους εκκαθαρισμένους πίνακες (με εξαίρεση τους αναπληρωτές τριμήνων αν δεν κάνω λάθος). Πέρα από αυτό όμως, θα ήταν και πρακτικά αδυνάτο να ξαναπροστεθούν οι εκπαιδευτικοί αυτοί στους εκκαθαρισμένους πίνακες καθώς θα έπρεπε να γίνει χειροκίνητα και όχι αυτοματοποιημένα.

Αν υποθέσουμε ότι αυτή ήταν η τελευταία φάση , για την επόμενη χρονιά ευελπιστούμε σε μαζικότερες φάσεις προσλήψεων που θα καλύπτουν τα κενά από την αρχή της σχολικής χρονιάς, θα αποφεύγονται οι αδικίες μεταξύ αναπληρωτών που προσλήφθηκαν με 2 εβδομάδες διαφορά και αναγκάστηκαν να πάνε μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και θα κάνει και λίγο ευκολότερη τη δουλειά με τους εκκαθαρισμένους πίνακες.

Δυστυχώς πέρσι είχαμε για πρώτη φορά τις ειδικές προσκλήσεις, φέτος είχαμε για πρώτη φορά με το πρόσχημα της πανδημίας και ελπίζουμε να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι προσλήψεις από τους διευθυντές εκπαίδευσης για την επόμενη χρονιά.
Εκκαθαρισμένος μόνο Δασκάλων γενικής, κύριος και επικουρικός

Για όλες τις ειδικότητες:

Πλήθος προσλήψεων, θέση και πίνακας τελευταίου ανά περιοχή για όλες τις ειδικότητες σε όλες τις φάσεις πρόσληψης:

α) ΠΕ γενικής αγωγής

γ) ΤΕ, ΔΕ, μουσικές ειδικότητες

2) Εκκαθαρισμένοι:

α) ΠΕ

β) ΤΕ, ΔΕ, μουσικές ειδικότητες

3) Στατιστικά διαγραφών:

4) Αρχικοί πίνακες:

α) ΠΕ<

β) ΔΕ, ΤΕ, μουσικών ειδικοτήτων

>5) Εκκαθαρισμένοι μετά από μόνιμους ειδικής:
α) ΠΕ:

β) ΔΕ, ΤΕ, μουσικών ειδικοτήτων:


Ενδεικτικά στις παρακάτω φωτό φαίνονται το πλήθος προσλήψεων, ο πίνακας και η θέση τελευταίου για ΠΕ70, ΠΕ70Μειωμένου, ΠΕ70ΕΑΕ, ΠΕ70ΚΕΣΥ (φτιάχτηκαν 4 διαφορετικά φύλλα εργασίας για τους δασκάλους βασισμένο στη λογική ότι το καθένα αποτελεί διαφορετικό πεδίο επιλογών στη δήλωση αναπληρωτών που κάνουμε το καλοκαίρι).

Επεξεργασία δεδομένων Χρήστος και Βασίλης Τιμπλαλέξης