: Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, στα Χανιά επικρατεί η μετάλλαξη «Δέλτα» που είχε κυριαρχήσει από το προηγούμενο πανδημικό κύμα τον Αύγουστο.

Η διασπορά του σε σχολεία των Χανίων είναι ευρεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα zarpanews, μόνο σήμερα Δευτέρα δηλώθηκαν 80 νέα κορονοϊού σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Από αυτά, 44 βρέθηκαν σε μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων και 7 σε εκπαιδευτικούς α’ βάθμιας, σε 34 διαφορετικά τμήματα.

Σε Γυμνάσια και Λύκεια, βρέθηκαν 29 κρούσματα, από τα οποία 28 σε μαθητές και 1 σε εκπαιδευτικό σε 14 διαφορετικά τμήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω τμήματα, όπως και όλα τα σχολεία στα Χανιά, συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους καθώς για να κλείσει τμήμα με βάση το πρωτόκολλο του υπουργείου Παιδείας, πρέπει να βρεθεί θετικό στον κορονοϊό το 50%+ 1 των μαθητών.

Πάντως, στην πράξη τα τμήματα αδειάζουν από μαθητές από τον φόβο της μόλυνσης καθώς η διασπορά έχει λάβει άνευ προηγουμένου διαστάσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, στα Χανιά επικρατεί η μετάλλαξη «Δέλτα» που είχε κυριαρχήσει από το προηγούμενο πανδημικό κύμα τον Αύγουστο.