Σχολεία: Διευκρινίσεις για τους μαθητές που είναι θετικοί – Τι γίνεται με τις απουσίες

Σχολεία: Διευκρινίσεις για τους μαθητές που είναι θετικοί – Τι γίνεται με τις απουσίες

– Η υφυπουργός παιδείας, Ζέττα Μακρή μίλησε για το άνοιγμα των Λυκείων και έδωσε διευκρινίσεις για τα παιδιά που θα βρεθούν θετικά στον κορονοϊό μετά τη διενέργεια .

Όπως ανέφερε στο Open οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που είναι θετικά στον κορονοϊό παραμένουν στους 613 και χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός πως η προσέλευση όταν ανακοινώθηκε η χρήση και η διάθεση των ήταν μεγάλη.

«Η εκπαιδευτική κοινότητα με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της επιστροφής στη δια ζώσης εκπαίδευση συμμορφώθηκε με τις οδηγίες και τις ακολούθησε χωρίς ιδιαίτερες απώλέιες» δήλωσε η υφυπουργός.

Τα 613 αυτά κρούσματα σύμφωνα με ειδικούς γιατρούς όπως τόνισε η Ζέττα Μακρή θα μπορούσαν να μολύνουν από 5.000 έως 8.500 συνανθρώπους μας.

«Οι θετικοί στον κορονοϊό θα προσέλθουν να κάνουν διαγνωστικό τεστ για να επιβιωθεί ή όχι το αρχικό αποτέλεσμα. Εάν είναι θετικό θα ακολουθηθούν οι οδηγίες εάν όχι θα επιστρέψουν στα σχολεία» είπε.

«Μπορούν τα παιδιά που θα βρεθούν θετικά να παρακολουθήσουν με συγχρόνως το μάθημα που θα γίνεται δια ζώσης ή να συμμετέχουν στα διαδικτυακά τμήματα. Αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό διότι δεν ξέρουμε πόσα άτομα θα νοσήσουν» εξήγησε και τόνισε πως υπάρχει και σχετική εγκύκλιος.

«Ήταν μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο μας αυτό, μέσα σε λίγο διάστημα έγινε μια τιτάνια προσπάθεια ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να εφοδιαστούν με όλα τα όπλα που υπάρχουν» διαμήνυσε η υφυπουργός.

«Τα θετικά παιδιά δεν θα πάρουν » εξήγησε και τόνισε πως το πότε θα ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Οι θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο με μειωμένη κατά 30% την ύλη» δήλωσε και υπογράμμισε πως πιθανή είναι η παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες.

Πανελλήνιες 2021 – Τσίπρας: Να ανασταλεί το νέο σύστημα εισαγωγής που αφήνει εκτός 25.000 μαθητές

Νίκη Κεραμέως για σχολεία, self test, εμβολιασμούς, προαγωγικές εξετάσεις και Πανελλήνιες 2021

Πανελλήνιες 2021: Οι αλλαγές που θα φέρει η ελάχιστη βάση εισαγωγής

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !