Σχολεία – self test: «Οι 600 ασυμπτωματικοί θα μπορούσαν να είχαν δώσει μέχρι και 12.000 κρούσματα»

Σχολεία – self test: «Οι 600 ασυμπτωματικοί θα μπορούσαν να είχαν δώσει μέχρι και 12.000 κρούσματα»

–  «Είναι θετικό το μέτρο των » είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νικόλας Τζανάκης. Ωστόσο, τόνισε ότι, «είναι βοηθητική στρατηγική στα υπόλοιπα μέτρα».

«Η διασπορά των 600 ασυμπτωματικών στην κοινωνία θα μπορούσε να είναι 8.000 με 12.000 κρούσματα» εξήγησε ο Νικόλαος Τζανάκης  για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που διαγνώστηκαν χάρη στα self tests που έκαναν πριν από την έναρξη των σχολείων.

Χαρακτήρισε δε «πολύτιμο» το μέτρο, κυρίως αν στοχεύει σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες .

«Μπορεί να είναι το διαβατήριό μας να ξεκινήσουμε δραστηριότητες», εκτίμησε, τονίζοντας ότι, «πρέπει όμως να προσέχουμε».

Αναφορικά με την άρνηση πολιτών που μπορούν αλλά δεν εμβολιάζονται, έκανε λόγο για «σύγχυση και παραπληροφόρηση προς τους πολίτες», υπογραμμίζοντας ότι, «είναι σίγουρο ότι όσοι εμβολιάζονται θα είναι καλύτερα στη ζωή τους».

Κληθείς να σχολιάσει το θάνατο γυναίκας πέντε μέρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca, είπε ότι, «μετά τον εμβολιασμό θα μας συμβούν τροχαία, θα κερδίσουμε το λαχείο, δεν θα φταίει για όλα το εμβόλιο» και ξεκαθάρισε ότι, «τα εμβόλια για τον κοροναϊό είναι από τα ασφαλέστερα εμβόλια που έχουμε».

«Αν αποφασίσω να μην εμβολιαστώ, θα κινδυνεύσω εγώ, κι αν όχι εγώ ο παππούς μου», είπε, χαρακτηρίζοντας «εγκληματικές παλινωδίες» την άρνηση του εμβολιασμού.

Νίκη Κεραμέως: Συνάντηση με μαθητές που της έστειλαν επιστολές για να ανοίξουν τα σχολεία

Σχολεία: Πέτυχαν το στόχο τους τα self test; Ο απολογισμός της πρώτης μέρας και τα επόμενα βήματα

ΟΛΜΕ: Πάνω από 85% τα σχολεία που συμμετέχουν στην αποχή από την αξιολόγηση

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !