: Στοιχεία για τα κενά στα αναμένει το , ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την β’ φάση . Τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται το νέο κύμα.

Ελπίδα Οικονομίδη-

Με το βλέμμα στραμμένο στη προσλήψεων είναι χιλιάδες αναπληρωτές που δεν πέτυχαν την πρόσληψή τους στο πρώτο κύμα.  Σύμφωνα με πληροφορίες του iPaidia.gr, το Υπουργείο Παιδείας έχει στείλει αίτημα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα κενά που έχουν προκύψει στα σχολεία, μετά το άνοιγμα της 13ης Σεπτεμβρίου αλλά και τα αίτια μη κάλυψής τους.

Στην συνέχεια θα προχωρήσει στο επόμενο κύμα προσλήψεων, ενώ εντός των επόμενων μηνών αναμένονται κι άλλες προσλήψεις με στόχο να καλύψουν έκτακτα κενά τα οποία θα προκύψουν λόγω της πανδημίας.

Οι φάσεις των φέτος και πέρσι

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, το πρώτο «κύμα» προσλήψεων κάλυψε ένα μεγάλο ποσοστό των ελλείψεων στις σχολικές τάξεις με 25.028 τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα τέλη Αυγούστου, καλύπτοντας σύμφωνα με εκτιμήσεις σχεδόν το 90% των αναγκών.  Λίγο νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί ο μόνιμος διορισμός 11.700 εκπαιδευτικών.

Ένα ποσοστό των κενών δεν καλύφθηκε από την στα σχολεία, με τον αριθμό των ελλείψεων να έχει μεταβληθεί τις τελευταίες μέρες και να έχει αυξηθεί  λόγω αδειών αλλά και από αναπληρωτές που δεν αποδέχθηκαν την πρόσληψή τους.

Πέρσι, είχαν γίνει 21. 065 προσλήψεις αναπληρωτών στο τέλος Αυγούστου και η β’ φάση έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου με περίπου 6.800 επιπλέον αναπληρωτές.

Φέτος, η β’ φάση αναμένεται να γίνει τις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς ακόμα να έχει προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των αναπληρωτών που θα καλύψουν τα κενά στις σχολικές τάξεις.

Εντός των επόμενων μηνών θα προκύψουν κι άλλες προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ με αγωνία αναμένεται από γονείς και αναπληρωτές η κάλυψη των κενών στην , όπου τα αιτήματα εκτιμάται ότι θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, όπως και ο αριθμός των προσλήψεων.

Τα τελευταία χρόνια καταγράφονται στον συγκεκριμένο θεσμό, και παρά τον υψηλό αριθμό προσλήψεων, κάθε χρόνο υπάρχουν αιτήματα τα οποία δεν ικανοποιούνται.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ