Προσλήψεις αναπληρωτών 2018: Δηλώσεις περιοχών, πίνακες αναπληρωτών, ΔΥΕΠ, μόνιμοι διορισμοί

– ΟΛΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩ – και κάλυψη Γενικής και , εγκύκλιος για δήλωση περιοχών, Πίνακες, αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων, ΤΥ, ΔΥΕΠ, μετακίνηση με πλοία, Μόνιμοι διορισμοί

Μετά από σειρά επαφών που είχε σήμερα ο  με τις αρμόδιες διευθύνσεις  στο Υπουργείο:

Γενική Αγωγή

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ζητήσαμε κάλυψη στο 100% των απαιτούμενων κενών όλων των ειδικοτήτων στην Α’ φάση, γιατί οτιδήποτε άλλο είναι απλά παράλογο κι απαράδεκτο και γιατί το πρώτο κουδούνι πρέπει να βρει τους μαθητές με τους δασκάλους τους κι όχι με την υπόσχεση πως σε μια βδομάδα θα έχουν δάσκαλο.
Πιστεύουμε  πως θα το πετύχουμε. Η μεχρι τώρα εκτίμηση είναι πως η Α’ φάση θα κινηθεί ημερολογιακά όπως και πέρυσι και ελαφρώς ανοδικά στις προσλήψεις.

Ειδική Αγωγή

Το γραφείο της Ειδικής Αγωγής Αγωγής μας ενημέρωσε πως οι πιστώσεις σε σχέση με πέρυσι δεν έχουν αλλάξει σημαντικά και ότι η σκέψη που υπάρχει μέχρι και σήμερα είναι ν’ ακολουθηθεί το περυσινό μοντέλο στις προσλήψεις. Τα ολοήμερα ειδικά σχολεία, σε αντίθεση με πέρυσι, θα λειτουργήσουν από την αρχή της χρονιάς καθώς οι απαραίτητες διαδικασίες έχουν γίνει.

Δηλώσεις προτίμησης, κι

Η εγκύκλιος για τη δήλωση περιοχών βρίσκεται στο στάδιο αναμονής έκδοσης ΦΕΚ και αναμένεται από Παρασκευή έως Δευτέρα, καθώς εκκρεμούν κάποιες λεπτομέρειες προς διευθέτηση από τον . Το χρονικό διάστημα που θα δίνεται για το πέρας της διαδικασίας θα είναι 5 ημέρες από τη δημοσίευσή της ενώ το ΦΕΚ αναμοριοδότησης των σχολείων έχει δημοσιευτεί και αναρτηθεί.
Οι πίνακες αναμένονται πλέον σε συνάρτηση με την εγκύκλιο.

Αναπληρωτές: Πόσες μέρες θα δοθούν για την επιλογή περιοχών

Στο αίτημα μας για αύξηση στις επιλογές προτίμησης, μας ενημέρωσε η Διευθύντρια πως πλέον δεν θα υπάρχει αριθμητικός περιορισμός επιλογών.

Αφού τα πάντα πλέον είναι έτοιμα και εχουμε το ΦΕΚ, για πρώτη φορά, πριν τις προσλήψεις, πιέσαμε για να πάρουμε τη δέσμευση πως οι πρώτοι συνάδελφοι για ΤΥ θα προσληφθούν στην Α’ φάση.
Μας δόθηκε η διαβεβαίωση πως θα καταβληθεί προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση καθώς αποτελεί κοινή  επιθυμία και πρόθεση του υπουργείου να γίνουν οι πρώτες προσλήψεις στην Α’ φάση και η Β’ φάση να γίνει στα τέλη Σεπτέμβρη. Οι προσλήψεις θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα, με μια μικρή ενδεχόμενη αύξηση.

Αναμένεται η υπουργική απόφαση για τις ΔΥΕΠ για να γνωρίζουμε με σιγουριά πού θα λειτουργήσουν αυτές γι αυτό και δεν είναι ακόμη γνωστό πόσους εκπ/κους ανά ειδικότητα θα προσλάβουν. Όπως είναι λογικό ζητήσαμε να μπουν στην Α’ φάση κι αυτές οι προσλήψεις και θα το προσπαθήσουμε τις επόμενες μέρες έτσι ώστε να γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη η Α’ φάση.

Μετακίνηση με την ακτοπλοΐα – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Σε συνεργασία είμαστε ήδη με το Υπουργείο Ναυτιλίας για να δούμε τι θα γίνει με τους προορισμούς που είναι  εκτός της κάλυψης του μεταφορικού ισοδύναμου. Μαζί και με την ΠΕΑΔ κάνουμε ο,τι είναι δυνατό για να βοηθηθούν οι συναδελφοι και πιστεύουμε πως θα έχουμε θετική κατάληξη. Θέλουμε όμως αυτή να είναι για το σύνολο των μετακινούμενων και γι αυτό προσπαθούμε.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ – Μόνιμοι διορισμοί

Συνάδελφοι εκτός των θεμάτων της καθημερινότητας, τα οποία ελέγχουμε και πιέζουμε να υλοποιούνται όσο ευνοϊκότερα γίνεται για όλους μας, υπάρχει και το ζήτημα των μόνιμων διορισμών που πρέπει πλέον επίμονα, να κυριαρχεί στη σκέψη μας και στα αιτήματά μας.
Αυτές τις ημέρες γίνεται η προετοιμασία των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μία εξ αυτών θ’ αφορά τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση με αρχή το σχολικό έτος ’19-’20, με αλλαγή του υπάρχοντος νόμου και μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ (όχι γραπτού). Είτε όμως αυτές γίνουν πραγματικότητα είτε όχι ένα είναι σίγουρο, πως πάμε σ’ ένα νεο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών καθώς το υπάρχον παύει να ισχύει μετά το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς.

Αναπληρωτές: Όλα τα τελευταία νέα για ειδική αγωγή, ΤΥ, αιτήσεις-δηλώσεις περιοχών

Σας καλούμε σε εγρήγορση γιατί οι μέρες από εδώ και πέρα θα είναι κρίσιμες καθώς η πραγματικότητα των πινάκων όπως τους έχουμε σήμερα, με βάση την προϋπηρεσία, αναμένεται να γίνει προσπάθεια ν’ αλλάξει για όλους κι όχι προς το ευνοϊκότερο.
Είμαστε εδώ, αναπληρωτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, έτοιμοι ν’ αναλάβουμε δράση όποτε κριθεί αυτό αναγκαίο και με όποια μορφή αποφασιστεί.

Στο ipaideia.gr θα αναρτηθούν όλες οι σχετικές εξελίξεις σχετικά με τις δηλώσεις περιοχών για υποψήφιους αναπληρωτές καθώς και όλες οι εξελίξεις για την Α φάση
Πιστώσεις αναπληρωτών μέσω ΠΔΕ – Ρύθμιση

Διάταξη για προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΠΔΕ – Τι ποσά προβλέπονται

Να παραμένουν ανοιχτά τα καταλύματα του Υπουργείου Παιδείας στην περιοχή Ζούμπερι για τους αναπληρωτές

Αναπληρωτές: Απορρίπτονται οι 5ετείς συμβάσεις

Πίνακες αναπληρωτών 2018: Δήλωση προτίμησης περιοχών Πότε αναμένεται η πρόσκληση

Αναπληρωτές: Καμιά αλλαγή στις άδειες

Πρόταση για προκήρυξη αναπληρωτών ΕΕΠ ΕΒΠ μετά την 1η Νοεμβρίου

Οι πιστώσεις που εξασφαλίζονται για προσλήψεις αναπληρωτών 2018  2019

Διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ

Πιστώσεις αναπληρωτών μέσω ΠΔΕ Ρύθμιση

Αριθμοί μόνιμων αναπληρωτών ΕΕΠ ΕΒΠ 2017 2018 

Αναπληρωτές: Δηλώσεις περιοχών – Αύξηση περιοχών προτίμησης

Αναπληρωτές: Νέα ενημέρωση για Ειδική Αγωγή (πιστώσεις, προσλήψεις)

Η απόφαση για την αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !