Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Τα σενάρια για τα Χριστούγεννα

Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Τα σενάρια για τα Χριστούγεννα

:  Η άρση του lockdown αναβάλλεται, ενώ σε ό,τι αφορά , εστίαση, λιανεμπόριο οι ειδικοί έχουν απόψεις που διίστανται

Μετά τη λήξη του σε πρώτο πλάνο έρχεται η επανέναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα νηπιαγωγεία και τα με επικρατέστερο σενάριο την επιστροφή στις τάξεις στις 7 ή 14 Δεκεμβρίου (παρότι υπάρχουν αντιρρήσεις στην Επιτροπή), ενώ ως πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα του λιανεμπορίου φαντάζει η επόμενη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, οπότε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Κορονοϊός: Τι έδειξαν τα λύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός θα λάβει αύριο Παρασκευή την τελική εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και των επιδημιολόγων, στους οποίους υπάρχει διχογνωμία για το πώς πρέπει να επανέλθει σιγά σιγά η κανονικότητα κι από πού θα ξεκινήσει η επιστροφή αυτή. Παρ’ όλα αυτά, θα υπάρξει μία τελική εισήγηση που θα διαβιβαστεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία θα βγει κατά πλειοψηφία.

Click away: Δείτε πώς θα ψωνίζουμε

Πότε ανακοινώνεται το «σχέδιο »

Ο πρωθυπουργός δεν θα μιλήσει την Παρασκευή στους πολίτες για το τι μέλει γενέσθαι και θα τοποθετηθεί ή την ερχόμενη Δευτέρα ή την Τρίτη, καθώς ειδικοί και κυβέρνηση σταθμίζουν τα δεδομένα μέρα με τη μέρα. Θέλει λοιπόν η κυβέρνηση να δει πώς θα κινηθούν οι επόμενες μέρες, που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της .

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα με τα εποχιακά είδη για να κινηθεί η αγορά για τα Χριστούγεννα

Στις 14 Δεκεμβρίου σηκώνει ρολά το λιανεμπόριο

Μεγάλο αγκάθι αποτελεί η , καθώς δεν υπάρχει ομοφωνία στην επιτροπή για το άνοιγμά της

Δεύτερο θέμα για το αν και πότε θα ανοίξουν δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Τα και τα θεωρείται δεδομένο ότι θα ανοίξουν τη νέα χρονιά

Δεν ανοίγουν ενόψει Χριστουγέννων κέντρα διασκέδασης, μουσικές σκηνές, μπαρ

Εξάλλου, θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού, ενώ θα παραμείνει ο περιορισμός των συναθροίσεων έως 9 ατόμων. Επιπλέον, θα πρέπει όλοι να ξεχάσουμε ρεβεγιόν σε ξενοδοχεία και μαγαζιά, όπως μέχρι πρότινος ενώ το μεγάλο ζητούμενο παραμένει τι θα γίνει με τις νυχτερινές μετακινήσεις τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς όσο και ανήμερα. Oι Αρχές, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο των πάρτι σε σπίτια, εξετάζουν την εφαρμογή μετακινήσεων με SMS ειδικά για εκείνες τις ημέρες, μέχρι και απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίς το βράδυ έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κορονοϊός – έρευνα: Ποιά μέτρα λαμβάνονται στους εργασιακούς χώρους

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !