Επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς την Υπουργό Παιδείας για μέριμνα του ΥΠΑΙΘ σχετικά με που διαμένουν εντός των περιοχών. Αναλυτικά η επιστολή:

Σας γνωρίζουμε ότι η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π., καλύπτει συνδικαλιστικά το Ε.Ε.Π. και το Ε.Β.Π. που υπηρετεί με μόνιμο διορισμό ή ως αναπληρωτές στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση καθώς και στα Κ.Ε.Σ.Υ..

Όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες μέρες, πολλές περιοχές της Ελλάδος βίωσαν και βιώνουν την απόλυτη καταστροφή. Χιλιάδες άνθρωποι, ζουν τον απόλυτο τρόμο, κινδυνεύουν και χάνουν περιουσίες. Ανάμεσα τους και συνάδελφοι, οι οποίοι δοκιμάζονται, έχασαν το σπίτι τους με όλα τα υπάρχοντα και τα προσωπικά έγγραφα, μετοίκισαν αναγκαστικά, ενώ δύσκολα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή ή σε διαδίκτυο. Τα παραπάνω εμποδίζουν αφενός την πληροφόρησή τους, αφετέρου τη συμμετοχή τους στη διαδικασία των επικείμενων δηλώσεων περιοχών για την πρόσληψή τους ως αναπληρωτές.

Ως ΠΟΣΕΕΠΕΑ, με την εν λόγω επιστολή, ζητάμε τη μέριμνα και ειδική πρόβλεψη για τους συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ που έχουν τη μόνιμη τους κατοικία σε κάποια από τις πληγείσες περιοχές.

Με βάση τα παραπάνω, προτείνουμε τα εξής:

– Αναβάθμιση της πλατφόρμας του ΟΠΣΥΔ για δυνατότητα πρόσβασης και πραγματοποίησης δήλωσης μέσω κινητών συσκευών,

– Δυνατότητα πρόσβασης στον ΟΠΣΥΔ χωρίς χρέωση μονάδων,

– Μεγαλύτερος χρόνος δυνατότητας δήλωσης προτιμήσεων σε όλους, με προσαύξηση σε όσους αναπληρωτές είναι μόνιμοι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών,

– Ορισμός χώρων hot spot με αίθουσες που θα διαθέτουν υπολογιστές και διαδίκτυο (π.χ. σχολεία, αίθουσες Δήμων, πνευματικά κέντρα, χώροι του ΥΠΑΙΘ, κ.α.)

– Δημιουργία υπηρεσιών τηλεφωνικής υποστήριξης του ΥΠΑΙΘ όπου οι αναπληρωτές που δε θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε καμία από τις παραπάνω λύσεις, να μπορούν να επικοινωνήσουν, ώστε να πραγματοποιηθούν οι δηλώσεις δια τηλεφωνικού εκπροσώπου.

Οι συνάδελφοι έχασαν τις περιουσίες τους, τα οικόσιτα ζώα τους, παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους, ας μην χάσουν και το δικαίωμά τους στην εργασία!

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες!