Πώς και πότε θα γίνουν οι πληρωμές αναπληρωτών -Αποσπάσεις και μετά οι νέες προσλήψεις β' φάσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/09/2017 - 09:10 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για Γενικής, , , μ.κ.,

Μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων της Γ’ φάσης θα ζητηθούν εκ νέου τα κενά προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις καθώς αρκετά σχολεία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης δασκάλων και ειδικοτήτων. Άρα είναι λογικό να περιμένουμε αυτές τις προσλήψεις την επόμενη εβδομάδα. Το θέμα των κενών στην Αττική, όπως φαίνεται, θα καλυφθεί κατά ένα μέρος από τις παραπάνω αποσπάσεις και με προσλήψεις αναπληρωτών. Οι αναγκαίες πιστώσεις θα βρεθούν από μεταφορά μέρους κονδυλίων από περιφέρειες που έχουν λιγότερες απαιτήσεις απ’ τις αντίστοιχες γι’ αυτές πιστώσεις. Πιθανολογούμε πως η διαδικασία αυτή είτε βρίσκεται σ’ εξέλιξη είτε έχει τελειώσει.

ΖΕΠ

Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την ίδρυση ΤΥ μέσω διαγνωστικών τεστ, όχι μόνο στα σχολεία που βρίσκονται στο ΦΕΚ αλλά και σε δημοτικά που έχουν δεχτεί μεγάλο αριθμό προσφύγων και δεν βρίσκονται σ αυτό. Σκοπός είναι να φύγουν οι 350 πιστώσεις, όλες μαζί, στο τέλος αυτής της διαδικασίας. Φαίνεται χρονοβόρο, ειδικά αν πρέπει τα νέα σχολεία να μπουν σε ΦΕΚ, γι’ αυτό το παρακολουθούμε και θα ενημερώνουμε.

Πληρωμές, ΜΚ, μεταπτυχιακά

Οι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ θα πληρωθούν 10/10 με το ΜΚ που απολύθηκαν πέρυσι, προσωρινά, έως ότου εξεταστεί αν υπάρχει κάποια μεταβολή.

Όσοι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών θα πρέπει να έχουν υποβάλλει αίτηση για να δικαιούνται το επίδομα στη μισθοδοσία. Τα μεταπτυχιακά μετράνε κανονικά εκτός και αν οι κάτοχοι έχουν προσληφθεί με άλλο πρόγραμμα από πέρυσι οπότε θα πρέπει να επαναξεταστεί η συνάφεια και να γίνει αίτηση αναγνώρισης εκ νέου.

Προσλήψεις αναπληρωτών: Πότε ξεκινάει η β’ φάση

Loading...


  • europalso

    ideascentral