Τα της Πάτρας, μόλις τρεις ημέρες από το άνοιγμα της Δευτέρας ξεκίνησαν της καταλήψεις αν και έλειπαν καιρό από τα θρανία.

Σε κλοιό καταλήψεων βρίσκονται τα Λύκεια της Πάτρας μόλις τρεις ημέρες από το άνοιγμα της Δευτέρας και μετά από μια μακρά περίοδο lockdown και τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το thebest τα σχολεία που τελούν σήμερα υπό κατάληψη είναι το 1ο , το 4ο, το 7ο, το 9ο, το 11ο, το 13ο, το Πειραματικό του Πανεπιστημίου Πατρών, το ΓΕΛ Καστριτσίου και το ΓΕΛ Δεμενίκων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη από την Δευτέρα εναλλάσσονται. Χθες Τρίτη ήταν υπό κατάληψη 7 σχολεία, διαφορετικά από αυτά που είναι υπό κατάληψη σήμερα.

Άλλοι μαθητές επέστρεψαν μετά από κατάληψη μιας ή δυο ημερών στο σχολείο τους και άλλοι ξεκίνησαν κατάληψη μετά από το διήμερο του ανοίγματος. Σε όσα σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη, οι μαθητές μπορούν να κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση.

Κινητοποιήσεις και αντιδράσεις από γονείς και καθηγητές
Η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεµόνων του ∆ήµου Πατρέων θα πραγµατοποιήσει σήµερα στις 12 παράσταση διαµαρτυρίας στον περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης ∆υτικής Ελλάδος. Η Ενωση Γονέων ζητά να παρθούν µέτρα για την αραίωση των µαθητών ανά τάξη και να καταργηθεί η τράπεζα θεµάτων αλλά και το νέο σύστηµα εισαγωγής στα πανεπιστήµια, να πραγµατοποιούνται επαναλαµβανόµενα τεστ κορονοϊού σε όλα τα σχολεία µε ευθύνη του ΕΟ∆Υ και να µπουν σε προτεραιότητα εµβολιασµού οι εκπαιδευτικοί. Στο μεταξύ, σήμερα στις 20.30, η Α’ ΕΛΜΕ διοργανώνει τηλεδιάσκεψη για να συζητηθούν τα θέµατα που έχουν προκύψει. Η Α’ ΕΛΜΕ υποστηρίζει το άνοιγµα των σχολείων και τη διά ζώσης διδασκαλία, αλλά ζητά να τεθεί πιο ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών µονάδων. Την Πέµπτη το απόγευµα στις 18.00, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι διοργανώνουν συγκέντρωση διαµαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου.