: Επιστολή έλαβε το από υποψήφια με το παλιό σύστημα στο 3ο επιστημονικό πεδίο, με σχετικές παρατηρήσεις. Διαβάστε τα σχόλια της υποψηφίου αναλυτικά.

Απαντώντας στην επιστολή του πατέρα ενός υποψηφίου με το νέο σύστημα , αφού δηλώσω ότι καταλαβαίνω τη θέση του, έχω να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις:

1) Κανείς υποψήφιος με το παλιό δεν ισχυρίζεται ότι τα θέματα που έγραψαν τα παιδιά με το νέο ήταν εύκολα ή η ύλη ήταν λίγη. Αυτό όμως είναι εντελώς άσχετο με τη διεκδίκηση των υποψηφίων του 3ου πεδίου με το παλιό.
2) Τα παιδιά διαμαρτύρονται τώρα και δεν διαμαρτυρήθηκαν όταν ανακοινώθηκε το ποσοστό γιατί τώρα πληροφορήθηκαν τον αριθμό των υποψηφίων.
3)Η Λογοτεχνία είναι πάντα το μάθημα που ανεβάζει τη βαθμολογία στην Ελληνική Γλώσσα. Κάθε χρόνο τα θέματα έχουν τις δυσκολίες τους ,αλλά όπως και να έχει η δυσκολία ή μη των θεμάτων είναι εντελώς άσχετη με τη διεκδίκηση από τους απόφοιτους του σωστού ποσοστού.

Πανελλήνιες 2020: «Τα παιδιά και τ΄ αποπαίδια…»
4)Οι περσινοί απόφοιτοι δεν έδωσαν με το νέο γιατί μέρος της εξεταστέας ύλης ήταν αδίδακτο για αυτούς. Πού θα την κάλυπταν τα παιδιά ,αφού ήταν εκτός σχολείου; Εντάξει μερικοί μπορεί να μπερδεύουν το σχολείο με την παραπαιδεία. Οι απόφοιτοι έδωσαν εξετάσεις με το μόνο σύστημα που μπορούσαν με βάση την ύλη που είχαν διδαχτεί.
5) Οι βαθμολογίες στο νέο σύστημα είναι χαμηλές γιατί λείπουν από μέσα οι απόφοιτοι, οι οποίοι κυρίως συγκεντρώνουν τις υψηλές βαθμολογίες. Κάθε χρόνο οι περιζήτητες σχολές καταλαμβάνονται σε συντριπτικό ποσοστό από αποφοίτους. Και αυτό όμως είναι άσχετο με το θέμα της διεκδίκησης των αποφοίτων.
6)Το σύστημα αλλάζει γιατί προέκυψε, όπως ήταν αναμενόμενο, το πρόβλημα με τις ισοβαθμίες.
7) Συμφωνώ ότι οι αριθμοί λένε την αλήθεια εδώ. Όποιος γνωρίζει από αναλογίες βλεπει ποιος έχει δίκιο, κάτι που το έχουν τονίσει , άλλωστε,όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις εξετάσεις εκτός του υπουργείου προς το παρόν.

Το ποσοστό δίνεται ανά πεδίο και όχι στον Μ.Ο. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό που δόθηκε δεν ισχύει σε κανένα πεδίο.
Η μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι η απόδοση του σωστού ποσοστού σους υποψήφιους του παλιού συστήματος του 3ου πεδίου, καθώς οι 7 ποσοστιαίες μονάδες που χωρίζουν το πραγματικό ποσοστό από αυτό που τελικά τους αποδόθηκε είναι εξαιρετικά μεγάλη.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ